2018-03-23 22:57:20
Φωτογραφία για Ιαπωνία: Το Τόκιο καλωσορίζει την άνοιξη με τις ανθισμένες κερασιές
Οι δρόμοι έχουν γεμίσει σε ροζ και λευκό – Οι κερασιές άνθισαν νωρίτερα λόγω των ήπιων θερμοκρασιών – Η γιορτή θα κορυφωθεί το Σάββατο

Εννέα μέρες νωρίτερα σε σχέση με τη συνηθισμένη ημερομηνία ξεκινά ο εορτασμός της άνοιξης στο Τόκιο. Το εναρκτήριο λάκτισμα για την έναρξη της άνοιξης έδωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία που κατέγραψε τις πρώτες ανθισμένες κερασιές, το περασμένο Σάββατο.

 Το φαινόμενο ερευνάται επισταμένως κάθε χρόνο και οι αρμόδιοι φορείς, μαζί με τις προγνώσεις, δημοσιεύουν χάρτες του αρχιπελάγους που αναφέρουν τις περιόδους ανθοφορίας των κερασιών σε κάθε περιοχή της χώρας.

Κυριαρχεί το ροζ και το λευκό 

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, το ροζ και το λευκό θα γεμίσουν τους δρόμους, τα σχολεία και τους ναούς, που θα γιορτάσουν την άφιξη της άνοιξης. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της  μετεωρολογικής υπηρεσίας στο Ναό Γιασουκούνι, στο κέντρο του Τόκιο, η άνθισή τους επιταχύνθηκε, λόγω των ήπιων θερμοκρασιών που επικράτησαν στο τέλος Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου.


Οι γιορτές κορυφώνονται το Σάββατο 

Η έλευση της άνοιξης είναι πρώτο θέμα στα μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας. Στο Τόκιο, η ανθοφορία θα κορυφωθεί το Σάββατο και το γεγονός γιορτάζεται με πολλές συναντήσεις φίλων, συναδέλφων, οικογενειακές συνάξεις στα πάρκα της πόλης για πικ-νικ κάτω από τα δέντρα.

Οι ειδικοί ζητούν μέτρα για ένα κολεόπτερο που απειλεί τα δένδρα 

Ωστόσο, οι κερασιές, τα εμβληματικά αυτά καρποφόρα δέντρα του αρχιπελάγους, απειλούνται πλέον από ένα κολεόπτερο που κατέφθασε από το εξωτερικό, προειδοποιούν οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι αν δεν ληφθούν μέτρα, σε λίγα χρόνια το φαινόμενο θα έχει τελειώσει.

Ο εισβολέας ονομάζεται «aromia bungii» και προέρχεται από την Κίνα, την Ταϊβάν, την κορεατική χερσόνησο και το βόρειο Βιετνάμ. Ζει στις κερασιές και στις δαμασκηνιές και απογυμνώνει τον φλοιό τους για να απορροφήσει νερό. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, η εισβολή του παράσιτου αυτού μπορεί να σκοτώσει ένα δέντρο. Το εν λόγω κολεόπτερο εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2012 στην Τόκαϊ της κεντρικής Ιαπωνίας και πλησιάζει στο Τόκιο, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος που επίσημα το κατέταξε στη λίστα των ξένων ειδών εισβολέων. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το aromia bungii εισήλθε στην Ιαπωνία με την εισαγωγή ξύλινων υλικών.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ