2018-03-24 14:07:38
Φωτογραφία για Αναβάλλεται η κατασκευή του ρέματος Κόρμπι στη Βάρη [video]
Μια ιδιαίτερα αρνητική έκπληξη επιφύλαξε για τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 13 Μαρτίου ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος.

Στην ομιλία του για τον απολογισμό πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής, είπε συγκεκριμένα:

“Μάθαμε για το ρέμα του Κόρμπι, ένα έργο που εντάξαμε πριν δύο χρόνια και για το οποίο κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια να ωριμάσει, ότι λείπουν κάποιες απαλλοτριώσεις και δεν μπορεί να υπογραφεί η σύμβαση”.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφερόταν σε σημαντικά έργα του Λεκανοπεδίου που περιέχονται στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων όμως συναντούν διάφορες δυσκολίες να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν.

Για το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 21 εκατομμυρίων ευρώ, έχει ολοκληρωθεί εδώ και μήνες ο σχετικός διαγωνισμός, ενώ σύμφωνα με τα όσα διαμήνυε η δημοτική αρχή, ο εργολάβος επρόκειτο να εγκατασταθεί και να ξεκινήσει η κατασκευή εντός του Μαΐου.


Προφανώς, η εκκρεμότητα αυτή ανατρέπει τον σχεδιασμό.

Δεν ανησυχεί ο Δήμος

Σχολιάζοντας το γεγονός ο δήμαρχος των 3Β, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, παραδέχτηκε ότι προ ημερών προέκυψε αυτό το κενό στο φάκελο, που αφορά απαλλοτριώσεις 4 στρεμμάτων σε εκτός σχεδίου περιοχές, που δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής είπε ότι τις συγκεκριμένες απαλλοτριώσεις ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο Δήμος και ήδη εργάζεται εντατικά ώστε να ολοκληρωθούν με τις ταχύτερες δυνατές διαδικασίες. Έδωσε χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 2 μήνες.

Κατά τον δήμαρχο, που θέλησε να υποβαθμίσει το γεγονός (“δεν το θεωρώ μείζονος σημασίας κώλυμα”, όπως είπε) η σύμβαση με τον ανάδοχο μπορεί να υπογραφεί κανονικά και το μόνο που καθυστερεί είναι η ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ.

Ερωτηθείς για το ποιος ευθύνεται για το έλλειμμα στο φάκελο, παραδέχτηκε ότι “πιέσαμε πολύ για να τρέξει το έργο και μας ξέφυγε” Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ