2012-05-31 01:18:41
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε με αιχμές ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δ. Κολυνδρίνης [video]
Άνω κάτω έγινε η ΝΟΔΕ Μαγνησίας, από τη «σφήνα» της υποψήφιας βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Έλενας Αντωνοπούλου στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στη Μαγνησία, κάτι που είχε αποτέλεσμα την παραίτηση, τόσο του υποψηφίου που είχε λάβει την τρίτη θέση στις εκλογές Χρήστου Μπουκώρου, όσο και του προέδρου της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Δημήτρη Κολινδρύνη, που άφησε αιχμές για όσους δεν έχουν αξιοπρέπεια και φιλότιμο, όπως ανέφερε.

Σήμερα το απόγευμα, στη διάρκεια της Νομαρχιακής συνέλευσης, ο αποχωρήσας πρόεδρος της ΝΟΔΕ, δέχτηκε ολόθερμο χειροκρότημα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, όταν γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει. Όπως ανέφερε, χθες το βράδυ υπέβαλε την παραίτησή του και σήμερα το πρωί κλήθηκε στα κεντρικά της Ν.Δ. στην Αθήνα, όπου, μετά από μεγάλη συζήτηση, έγινε τελικά αποδεκτή και τη θέση του καταλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Γιώργος Κίτσιος, που ζήτησε να τον στηρίξουν όλοι, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι παραμένει πιστός στρατιώτης της παράταξης.


«Στη ζωή μου έμαθα να δίνω μάχες, να βάζω στόχους και να τους πετυχαίνω, αλλά με συνεννόηση με συζήτηση και κοινή προσπάθεια. Δυστυχώς η πολιτική δεν είναι έτσι. Ήξερα ότι είναι βρώμικη και σκληρή, αλλά πίστευα και πιστεύω ότι υπάρχει και λίγη αξιοπρέπεια και φιλότιμο. Ίσως τελικά να μην κάνω εγώ για πολιτικός ίσως να έκανα εγώ λάθος», δήλωσε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΝΟΔΕ.

Ο κ. Κολινδρύνης δεν αποκάλυψε τους λόγους της παραίτησής του «γιατί είναι ώρα μάχης» όπως είπε, ενώ τόνισε ότι παραμένει πιστός στρατιώτης της παράταξης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματος για τη βοήθεια τα δύο χρόνια που ήταν επικεφαλής της ΝΟΔΕ και από όσους πίκρανε, παρά τη θέλησή του, όπως ανέφερε.

Καταλήγοντας, ζήτησε απ’ όλους να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα για το καλό της παράταξης και το καλό της χώρας, τονίζοντας ότι «δεν είναι οι καρέκλες αυτές που κάνουν τους ανθρώπους».

Ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Κίτσιος, δήλωσε ότι ξεκινά ο προεκλογικός αγώνας με τη Νομαρχιακή συνέλευση, που θα συζητηθεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, που η ΝΔ δεμν κατάφδερε να πείσει την κοινωνία. «Θα προσπαθήσουμε με τις καινούργιες προϋποθέσεις που δημιουργούνται, μετά την ενότητα που προσπαθούμε να έχουμε στον Κεντροδεξιό χώρο, να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, πρώτα για την πατρίδα και μετά για την παράταξή μας», ανέφερε.

Ερωτηθείς για τις ανακατατάξεις στο ψηφοδέλτιο, ο κ. Κίτσιος, ανέφερε ότι είναι κεντρικό το θέμα και δεν μπορεί να εκφέρει άποψη.

Αιχμές κατά Καμμένου και ΣΥΡΙΖΑ

Βασικός ομιλητής στη Νομαρχιακή Συνέλευση ήταν ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, άφησε αιχμές κατά του Παναγιώτη Καμμένου και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στη Ντόρα Μπακογιάννη.

«Για την Ελλάδα σήμερα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο από το ένας δρόμος να μείνει όρθιοι και να τα καταφέρουμε και για τη ΝΔ δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να κινήσει στις επικείμενες εκλογές όχι για μας αλλά για την πατρίδα μας. Σας διαβεβαιώ ότι η ΝΔ είναι απόλυτα ενωμένη μια γροθιά σε όλη την ελλάδα και θα δώσουμε τη μά χη και θα είναι νικηφόρα τα όποια ζητήματα αφορούν εσωτερικές διαδικασίες κόμματος να είστε σίγουροι ότι θα αποκατασταθούν», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η ΝΔ διευρύνει το πολιτικό περιβάλλον, αθροίζει δυνάμεις σε όλη την κεντροδεξιά και το ευρωπαϊκό μέτωπο που δημιουργείται είναι ένα ισχυρό πολιτικό μέτωπο που σηκώνει πάνω του μεγάλη ευθύνη για το μέλλον της χώρας.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αυτοπροσδιορίζεται και δήλωσε ότι «δυστυχώς κι εμείς όταν ήμασταν κυβέρνηση, συμβιβαστήκαμε την πολιτική της Αριστεράς και σήμερα μας γύρισε μπούμεραγκ».

magnesianews.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ