2012-05-31 04:30:58
Φωτογραφία για Η Ισπανία παρασύρει τα πάντα και καταποντίζει το ευρώ σε επίπεδα Ιουλίου 2010!
Τελικά μαζί με τους Ισπανούς τα τρώγαμε Πάγκαλε?

Αν όμως έπιαναν ΜΕGA εκεί στην Ισπανία,θα ήξεραν σε τι κινδύνους έχει μπει η χώρα τους εφόσον δεν έχει υπογράψει 2 απανωτά μνημόνια ...όπως εμείς οι έξυπνοι.

Τι γ@μ#$ι που θέλετε μερικοί Η Ευρώπη κλυδωνίζεται από μια κρίση με ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στραμμένο στην Ισπανία παρακολουθούν την προσπάθεια της κυβέρνησης Ραχόι να καταφέρει να σώσει μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της και μαζί και την οικονομία της χώρας.

Τα πάντα ακούγονται από το πρωί. Μέχρι και έξοδος της Ισπανίας από το ευρώ πριν από την Ελλάδα!

Τα σχέδια που έχουν πέσει στο τραπέζι για τη χρηματοδότηση της Bankia και οι ανησυχίες για το κατά πόσον η χώρα θα μπορέσει να συμμαζέψει τα οικονομικά της έχουν οδηγήσει...... στα ύψη τις αποδόσεις στα ισπανικά ομόλογα. Το μεσημέρι έφτασαν στο 6,72%, επίπεδο που αποτελεί ιστορικό υψηλό για τη χώρα από την εισαγωγή του ευρώ. Ταυτόχρονα, και το ιταλικό 10ετές υπερέβη το 6%, μετά τη δύσκολη σημερινή δημοπρασία.


Οι πιέσεις στις αγορές περιορίζονται αισθητά πάντως το μεσημέρι, μετά τις δηλώσεις της Κομισιόν υπέρ της τραπεζικής ενοποίησης της Ευρώπης και σχεδίων άμεσης ανακεφαλαιοποίησης.

Η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς υποχώρησε έως το 6,61%, ενώ χαμηλότερα κινήθηκε και το ιταλικό δεκαετές.

Ο Ολι Ρεν με δηλώσεις του είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιμηκύνει κατά ένα έτος την προθεσμία για να επιτύχει η Ισπανία τους δημοσιονομικούς της στόχους".

Την ίδια ώρα η Αθήνα, χωρίς αντιστάσεις σημείωνε μεγάλη πτώση από την έναρξη της συνεδρίασης. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με πτώση 3,19%.

Στα επίπεδα του Ιουλίου του 2010 το ευρώ!

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε στη διάρκεια των σημερινών διεθνών συναλλαγών κάτω από το 1,24 αμερικανικό δολάριο, κάτι που είχε να συμβεί απ την πρώτη Ιουλίου του 2010.

Περίπου στις 17:40 ώρα Ελλάδας, στο Λονδίνο διαμορφώθηκε η ισοτιμία ένα ευρώ ίσον με 1,2389 δολάριο. Το χθεσινό αντίστοιχο 'κλείσιμο' ήταν στο 1,2503 δολάριο το ευρώ.

Τα spread και αυτά σε υψηλά επίπεδα στις 2.852 μονάδες.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ