2012-05-31 04:41:03
Φωτογραφία για Ο Πάγκαλος φτύνει τους …Μαυρογιαλούρους
Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δημοσίευσε στο προσωπικό του μπλκογκ ένα κείμενο αφιερωμένο στη …γραβάτα.Υπό τον τίτλο «Ψύλλοι στ’ αχυρα», ο κ. Πάγκαλος εξαπολύει ένα υβρεολόγιο κατά όσων πολιτικών εμφανίζονται χωρίς το «λευκό πανί, συχνά κεντημένο, που εχρησιμοποιείτο για να καθαρίζεις τα χείλη σου μετά το φαγητό και καμιά φορά τα ρουθούνια σου».

Ο ίδιος αναφέρει ότι από μικρός απεχθανόταν τη γραβάτα, και ως δάσκαλος στο Πανεπιστήμιο αλλά τελικά «συνετίστηκε» φορώντας την ωε δικηγόρων αλλά κυρώις ως βουλευτής: «Όταν βγήκα βουλευτής το 1981 αποφάσισα να φοράω γραβάτα μέσα στο κτίριο της Βουλής κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, με πολύ ζέστη ή αφόρητη θέρμανση επειδή έξω έκανε κρύο».

Παρακάτω ωστόσο «λύνει» τη γραβάτα του και ετοιμάζεται για …καυγά όταν αναφέρεται στον Συνασπισμό: «Σιγά σιγά, τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από τον Συνασπισμό, διάφοροι εμφανίζονταν χωρίς γραβάτα, ελάχιστοι και χωρίς σακάκι. Δεν φοβόνταν κανέναν. Δεν υπήρχαν πια οι τρομεροί πρόεδροι, ο Αλευράς, ο Τσαλδάρης που θα σε ειρωνεύονταν από το ύψος της έδρας εξαναγκάζοντάς σε σε μια «ευπρεπή συμπεριφορά» που οπωσδήποτε περιελάμβανε ως πρώτο και αναντικατάστατο συστατικό την γραβάτα».


Το αποκορύφωμα της νέας …Παγκαλιάδας είναι το φτύσιμο προς κάθε …Μαυρογιαλλούρο και λαοπλάνο: «Φτου σας μπαγάσηδες Μαυρογιαλλούροι! Φτου σας ψηφοθήρες και γλοιώδεις λαοπλάνοι!»

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:

«Κι έτσι φτάσαμε στην κατάσταση τη σημερινή που δεν ξέρω αν έχετε προσέξει. Όλοι χωρίς εξαίρεση οι άρρενες εκπρόσωποι κομμάτων σε όλα χωρίς εξαίρεση τα πάνελ της εποχής είναι ξεκούμπωτοι και καμία γραβάτα δεν καλύπτει τους χυδαίους, μαλλιαρούς, ιδρωμένους, με σπυράκια, εν πάση περιπτώσει κάθε είδους σβέρκους και λαιμούς τους.

Είναι τόσο μεγάλη η δίψα για τη νεωτερικότητα, είναι τόσο μεγάλο το μίσος για κάθε τι παλιό και καθιερωμένο ώστε ακόμα και πρώην Υπουργοί με δεκαετείς και βάλε θητείες πέταξαν στον αέρα το ντεκολτέ τους για να μαζέψουν ψήφους. Φτου σας μπαγάσηδες Μαυρογιαλλούροι! Φτου σας ψηφοθήρες και γλοιώδεις λαοπλάνοι!

Όταν κλείσω το κουρτινάκι πίσω μου, στις 17 Ιουνίου, δεν θα διαθέτω σταυρό προτίμησης αφού θα εφαρμοστεί η λίστα. Αν όμως εμφανιζότανε ένα κόμμα της γραβάτας θα με εδελέαζε αφάνταστα.

Εκεί που καταντήσαμε άλλωστε δε βλέπω γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ