2012-05-31 05:14:03
Φωτογραφία για «Καλά νέα» από το μέτωπο των εσόδων του Μαΐου
Καλά νέα πληροφορήθηκε από τους προϊσταμένους των δέκα μεγαλύτερων Εφοριών και των πέντε μεγαλύτερων τελωνείων της Αττικής... ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζανιάς κατά την σημερινή μεσημεριανή τους συνάντηση.

Τα στελέχη του υπουργείου ενημέρωσαν τον κ. Ζανιά ότι τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνεται αύξηση των εισπράξεων από ΦΠΑ και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών και η ψαλίδα των εσόδων «κλείνει» σε σχέση με τις αρχικές αποκλίσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους προϊσταμένους εφοριών και τελωνείων να κινητοποιήσουν τους υπαλλήλους τους ώστε να βεβαιώνονται και να εισπράττονται όσο το δυνατόν περισσότεροι φόροι, ενώ έδωσε και εντολές για έλεγχο των στοιχείων που προκύπτουν από τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Τις ίδιες δε επισημάνσεις θα κάνει αύριο στη συνάντηση που θα έχει με τους Γενικούς Διευθυντές και Διευθυντές του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Ζανιά βάρος θα πρέπει να δοθεί στις οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες προσφάτως, ώστε να μην πολυκαιρίσουν και τελικώς καταστούν ανείσπρακτες. Ακόμη, ζήτησε να συνεχισθεί το «στενό μαρκάρισμα» στους μεγαλο- οφειλέτες του Δημοσίου και να υπάρχει αγαστή συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία και τις δικαστικές αρχές.

Τέλος, ο κ. Ζανιάς ενημερώθηκε και για τα προβλήματα των εφοριακών υπαλλήλων σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Εφορίες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ