2012-05-31 09:01:47
Φωτογραφία για Πόσο μπορεί να πέσει ακόμη το ευρώ…
Τα τριξίματα της Ισπανίας στα ομόλογα και τις τράπεζες, αλλά και η κορύφωση του σορταρίσματος του ευρώ έφεραν χθες το χαμηλό του ευρώ στα 1,2388 δολάρια, ένα εππεδο τιμών που είχαμε να δούμε από τον Ιούλιο του 2010.

Προς τα πού θα κινηθεί το ευρώ; Σήμερα, είναι το δημοψήφισμα της Ιρλανδίας και, όπως εκτιμά σωστά το τμήμα διεθνών αναλύσεων της Alpha Bank, μια θετική ψήφος πιθανότατα να ενισχύσει το ευρώ.

Επιπλέον, οι καθαρές κερδοσκοπικές θέσεις 195,361 συμβόλαια (κορύφωση 22 Μαϊου) που υποστηρίζουν την υποχώρηση της ισοτιμίας πιθανόν να υποδεικνύουν μετριασμό της δυναμικής κίνησης της ισοτιμίας.

Όμως, ο βασικός κανόνας που ισχύει για το ευρω/δολάριο δεν έχει αλλάξει. Κάτω τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κάτω το ευρώ. Πάνω τα χρηματιστήρια, πάνω το ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, αν συνεχιστούν οι πιέσεις στα Ισπανικά Ομόλογα, η εικόνα στις αγορές και το ευρώ θα παραμείνει σε πίεση.


“Η Ευρώπη πρέπει να γίνει ρεαλιστική”

Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι πιο ρεαλιστική, υποτιμώντας την ισοτιμία της, να πάρει τον πόνο από τις μεταρρυθμίσεις ώστε να ξεφύγει από την κρίση πιο δυνατή, όπως έγινε στην Ασία το 1997, είπε στο CNBC ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ταϊλάνδης κ. Prasarn Trairatvorakul «Στην Ταϋλάνδη αλλάξαμε το καθεστώς ισοτιμίας, επανακαθορίσαμε την μακροοικονομική πολιτική και αφήσαμε την ισοτιμία σε πιο ευέλικτη κίνηση. Υποτιμήσαμε την ισοτιμία, πήγαμε σε μια σειρά από αλλαγές στον τραπεζικό τομέα, την εταιρική διακυβέρνηση.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ