2018-03-31 11:08:04
Φωτογραφία για Αποκάλυψη – «βόμβα» για την Ελευθερία Αγραφιώτου – Τι σχεδίαζε πριν δολοφονηθεί
Νέες αποκαλύψεις δύο χρόνια μετά την άγρια δολοφονία στο Μαρούσι με θύμα την Ελευθερία Αγραφιώτου Το ποσό των 100.000 ευρώ που ήθελε να επενδύσει - Η μαρτυρία φίλου της Αγραφιώτου που δίνει νέα διάσταση στην έρευνα - Τραπεζικός υπάλληλος που μίλησε με την Αγραφιώτου αποκαλύπτει το διάλογό τους πριν βρεθεί νεκρή στο υπόγειο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία στην υπόθεση του στυγερού εγκλήματος με θύμα την Ελευθερία Αγραφιώτου έρχονται στο φως της δημοσιότητας δύο χρόνια μετά. Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» που προέρχονται από τραπεζικούς χώρους, η 69χρονη πριν δολοφονηθεί έψαχνε τρόπους να επενδύσει τα χρήματά της. Ο μάρτυρας που μίλησε στην εκπομπή αναφέρθηκε σε ένα ποσό άνω των 100.000 ευρώ και όπως είπε, είχε προτείνει στην Αγραφιώτου να το επενδύσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία από την άρση τραπεζικού απορρήτου προέκυψε πως τα χρήματα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του θύματος δεν ήταν τόσα πολλά ώστε να δικαιολογούν κίνητρο για δολοφονία. Δεν διευκρινίστηκε όμως αν βρέθηκαν στο σπίτι της βιβλιάριο ή τίτλοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


«Με ρωτούσε πού να επενδύσει τα χρήματα της…»

Ο τραπεζικός που μίλησε με την Αγραφιώτου, ανέφερε στο «Τούνελ» λεπτομέρειες του διαλόγου τους. Όπως του είχε πει η 69χρονη, ήθελε να επενδύσει τα χρήματά της με καλή απόδοση και του ζητούσε πληροφορίες. Εκείνος της πρότεινε να εξετάσει το ενδεχόμενο επένδυσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η επένδυση αυτή θα της εξασφάλιζε τότε επιτόκιο 6 % για ποσό άνω των 100.000 ευρώ.

Στη συνέχεια η Αγραφιώτου του τηλεφώνησε ξανά για να τον ρωτήσει αν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μπορούσε να ασφαλίσει στεγαστικό δάνειο υπάλληλου της Αγροτικής Ασφαλιστικής σε περίπτωση θανάτου ή ατυχήματος. Ο μάρτυρας της είχε απαντήσει αρνητικά.

«Το κίνητρο μπορεί να κρύβεται σε αυτά που μου είπε… »

Παράλληλα, μαρτυρία  φίλου της Αγραφιώτου στο «Τούνελ», δίνει νέα διάσταση στην έρευνα.

«Πιθανόν τα χρήματά της να μεταφέρθηκαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προς οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση», ανέφερε.

Μετά το συμβάν ο μάρτυρας θυμήθηκε κάτι που του είχε πει το θύμα σε ανύποπτο χρόνο και που τότε δεν το είχε αξιολογήσει σαν σημαντικό. Ενδιαφερόταν για τον ισολογισμό και την οικονομική κατάσταση αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

«Μπορεί τα λεφτά της που γνωρίζαμε ότι είχε και δεν βρέθηκαν όπως μάθαμε, να έφυγαν προς μια τέτοια κατεύθυνση. Να επένδυσε δηλαδή, να μπήκε μέτοχος ή ακόμα και τοκογλυφία. Με τέτοια αρνητική εξέλιξη όπως αυτή της δολοφονίας της και αυτό δεν πρέπει να ερευνηθεί;» , αναρωτήθηκε.

«Αν ο δολοφόνος είναι άρρωστος άνθρωπος, μπορεί αν χτυπήσει ξανά»

Ο βαφτισιμιός της Αγραφιώτου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό της, μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» από τη Μόσχα όπου βρίσκεται.

Ζήτησε τη δικαίωση της μνήμης της νονάς του, ωστόσο εξέφρασε και το μεγάλο του φόβο που συμμερίζονται πολλοί συμπολίτες μας.

«Αν ο δολοφόνος είναι ένας άρρωστος άνθρωπος, είναι πολύ πιθανό να ξαναχτυπήσει. Δεν πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο και η υπόθεση πρέπει να κλείσει χωρίς να προκληθεί άλλος πόνος», είπε χαρακτηριστικά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ