2018-04-04 14:53:37
Φωτογραφία για Επαναφέρει το «εντέλλεσθε» η κυβέρνηση Ξανθού – Πολάκη στα Νοσοκομεία της Κρήτης
Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι γενικοί γιατροί του νοσοκομείου Νεάπολης για την απόφαση της Διοίκησης να εκδώσει εντέλλεσθε και να τους αναθέσει εφημερίες στο Νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου.

Ygeionomikoi.gr

Οι Γενικοί γιατροί δηλώνουν ότι πρέπει να σταματήσει η “αιμορραγία¨και η αποδυνάμωση του Νοσοκομείου με τις συνεχείς μετακινήσεις.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Κατόπιν έκτακτης συνέλευσης των Γενικών Ιατρών του Γ.Ν-Κ.Υ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο», λόγω της αιφνιδιαστικής έκδοσης «εντέλλεσθε» των συναδέλφων για εφημέρευση στα ΤΕΠ της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΑΝ για το μήνα Απρίλιο αλλά και των υπολοίπων συνάδελφων Γενικής Ιατρικής για τους επόμενους μήνες διαπιστώνεται η περαιτέρω συστηματική αποδυνάμωση του χώρου τα τελευταία έτη (έχουν ήδη παραχωρηθεί: Παθολόγος, Παιδίατρος, Ακτινολόγος, Γενικοί Ιατροί και παραϊατρικό προσωπικό από το Διαλυνάκειο στο ΓΝΑΝ).


Αλγεινή εντύπωση προκαλεί σε όλους μας η αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου η οποία αιφνιδίως και σε χρονική στιγμή που δεν έδινε περιθώρια τροποποίησης προγραμματισμού και με δολιότητα στο τέλος του μηνός προέβη στο ακραίο μέτρο του εντάλματος για εφημέρευση στο ΓΝΑΝ. Καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες οι οποίες λαμβάνονται μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες ανάγκες για την διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας. Και αυτό διότι καλούμαστε να βοηθήσουμε το πρόγραμμα της Παθολογικής Κλινικής, ιατροί με παραπάνω εφημερίες και οφειλόμενες μέρες ανάπαυσης από τους ιατρούς του ΓΝΑΝ. Οι ειδικευμένοι ιατροί του Διαλυνακείου έχουν δραστηριότητα η οποία υπερβαίνει την καθημερινή παρουσία τους στα ΤΕΠ, στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΓΝ ΚΥ Νεάπολης και στα Περιφερειακά Ιατρεία κάλυψης του ευρύτερου πληθυσμού, καθώς πέραν των καθηκόντων τους καλύπτουν καθημερινά και την Παθολογική Κλινική.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ.

ΕΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΝΑΝ Η ΙΔΙΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΪΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

Η διαπιστωμένη έλλειψη Ιατρικού προσωπικού του ΓΝΑΝ για την οποία ουδεμία ευθύνη φέρουμε, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται ως «άλλοθι» κατάφωρης παραβίασης της ισχύουσας νομοθεσίας περί χρόνου εργασίας και αποδυνάμωσης μιας ευρύτερης περιοχής που ήδη πλήττεται σφόδρα σχετικά με την παροχή υπηρεσιών υγείας.

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΣΕ ΕΝΕΡΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ.

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ!!!

Όλοι μας οφείλουμε στον τόπο μας, στο νοσοκομείο μας ενωμένοι να σταματήσουμε τη νέα αιμορραγούσα πληγή.

Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να κρατήσουμε το νοσοκομείο μας ανοιχτό.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΓΝ ΚΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ