2018-04-06 11:51:35
Φωτογραφία για Βίκυ Κάβουρα: “Ό,τι κάνει την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά, με κάνει χαρούμενη!”
Tη γνωρίσαμε πριν από μερικά χρόνια μέσα από τη συμμετοχή της σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, όπως τα «Κλεμμένα Όνειρα» και η «Δικαίωση», αλλά και θεατρικές παραστάσεις μεταξύ των οποίων «Άνδρες έτοιμοι για όλα» και «Πετάει-Πετάει».

Είναι νέα, όμορφη, λαμπερή και αγαπά να δοκιμάζει νέα πράγματα, όπως η πρόσφατη συμμετοχή της στο χορευτικό show «Dancing with the Stars». Ο λόγος για την Βίκυ Κάβουρα που ξεχωρίζει όχι μόνο με την εντυπωσιακή της εμφάνιση, αλλά επειδή καταφέρνει να φέρνει εις πέρας με επιτυχία και να αφήνει το στίγμα της σε ό,τι αναλαμβάνει να κάνει. Η όμορφη ηθοποιός μίλησε αποκλειστικά στο InfoWoman.gr για την καθημερινότητά της, το πώς καταφέρνει να διατηρείται σε τόσο καλή φόρμα, αλλά και τη γενικότερη φιλοσοφία της γύρω από τη ζωή.

Πρόσφατα σας είδαμε στο χορευτικό show «Dancing with the Stars». Ποια η σχέση σας με τον χορό;

«Πάντα ήθελα να ξεκινήσω χορό αλλά δεν το έκανα, δεν το τολμούσα
. Μπαίνοντας στο «Dancing with the Stars», ήξερα ότι ήμουν η μοναδική που δεν έχει κάνει χορό και περίμενα να το λάβουν υπόψη τους. Επειδή αυτό δεν έγινε, δεν περνούσα πολύ καλά. Εγώ πάντα κάνω πράγματα για να περνάω καλά και όταν περνάω καλά, τα κάνω όλα άριστα! Όταν δεν πρνάω καλά, απλά δεν λειτουργώ. Φεύγοντας από εκεί βέβαια, επειδή πλέον είμαστε πολύ καλές φίλες με την κοπέλα που έχει τη σχολή χορού που έκανα πρόβες, έχουμε αποφασίσει ότι θα γίνω και χορεύτρια!».

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική; Ήταν ένα όνειρο ζωής;

«Αυτό σκεφτόμουν από παιδί ότι ήθελα να κάνω, να περνάω καλά στη δουλειά μου. Μου έλεγε η μαμά μου να βρω μια δουλειά που θα με κάνει να περνάω καλά, όχι να είμαι εκεί όλη μέρα και να σκέφτομαι πότε θα φύγω. Και έτσι λοιπόν αποφάσισα ότι αυτό θα με κάνει χαρούμενη!».

Ποια είναι η σχέση που έχετε με το σώμα σας;

«Πάντα με ενδιαφέρει το σώμα μου να έχει υγεία και να λειτουργεί στο 100%. Με νοιάζει να είμαι υγιέσταστη, όχι να είμαι υπερβολικά αδύνατη ούτε υπερβολικά γυμνασμένη. Οπότε έψαχνα να βρω τις ισορροπίες μου από πολύ μικρή. Στην εφηβεία, λοιπόν, έκανα πολλά λάθη γιατί δεν ήξερα. Έκανα δίαιτες που είναι πολύ κακό πράγμα – γιατί άλλο είναι η διατροφή και άλλο η δίαιτα. Μεγαλώνοντας, έχω διαβάσει πολύ, έχω μάθει πολλά πράγματα και είμαι πολύ ικανοποιημένη που έχω βρει τις ισορροπίες μου, τι χρειάζεται το σώμα μου για να είναι σε καλή κατάσταση και τα ακολουθώ. Αυτό που θέλω να πω σε όλους είναι ότι κανείς δεν θα τους πει ακριβώς τι πρέπει να κάνουν για να είναι υγιείς ή αδύνατοι. Πρέπει να ψάξουν τον εαυτό τους, να διαβάσουν, να δοκιμάσουν τι τους ταιριάζει κάνοντας και λάθη, για να φτάσουν στο αποτέλεσμα που επιθυμούν».

Τι περιλαμβάνει το καθημερινό διατροφικό σας πρόγραμμα;

«Ξεκινώντας, θα ήθελα να τονίσω ότι το διατροφικό μου πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά εμένα. Κάποιος άλλος έχει άλλες ανάγκες και ποσοτικά και ποιοτικά. Κατ’ εμένα είναι έγκλημα να λες ότι θα φας π.χ. μία φέτα ψωμί και μία φέτα τυρί. Δεν μπορείς να το πεις αυτό, δεν θα μου πεις εσύ πόσο θα φάω, εγώ θα το βρω με τον εαυτό μου. Επομένως, το πρωινό μου συνήθως περιλαμβάνει ένα αυγό, ξηρούς καρπούς που τρώω με κάθε γεύμα μου, ακόμα και πριν από τον ύπνο, goji berries, cranberries, μούρα, ταχίνι ή μέλι, ένα μήλο και ίσως άλλο ένα φρούτο, ακτινίδιο ή μπανάνα.

Το μεσημέρι τρώω πάντα μία πολύ χορταστική σαλάτα, είτε είναι χόρτα είτε φρέσκα λαχανικά, επίσης με ξηρούς καρπούς που είναι η ολοκληρωμένη τροφή για μένα και το σώμα μου, και λαμβάνω την απαραίτητη πρωτεΐνη από κοτόπουλο, κόκκινο κρέας ή ψάρι. Απλά ψάχνω πάντα να είναι καλά ποιοτικά αυτά που τρώω, ώστε να είναι και πιο νόστιμα και εύπεπτα χωρίς να χρειάζονται πολλά λάδια ή dressings κτλ. Το βράδυ επιλέγω κάτι πιο ελαφρύ που συνήθως είναι γιαούρτι ή κοτόπουλο πάλι με ξηρούς καρπούς».

Ακολουθείτε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής;

«Η γυμναστική για μένα είναι τρόπος ζωής. Όπως θα ξυπνήσω, θα βουρτσίσω τα δόντια μου και θα πιω τον καφέ μου, έτσι θα κάνω και γυμναστική. Αν το σώμα μου δεν γυμναστεί, δεν αισθάνομαι καλά. Φροντίζω ανά τρεις μήνες να κάνω και ένα διαφορετικό είδος γυμναστικής, ώστε να ξυπνάει το σώμα και να μην κουράζομαι ψυχολογικά. Μου αρέσει ιδιαίτερα ό,τι έχει σχέση με τη θάλασσα και το νερό».

Ποια είναι η σχέση σας με τον χρόνο και τον τρόπο που επηρεάζει την εμφάνισή μας;

«Είμαι πολύ σίγουρη ότι ο χρόνος μας επηρεάζει αρνητικά ή θετικά, αναλόγως πώς του επιτρέπουμε να μας επηρεάσει. Δηλαδή, όταν είμαστε καλά ψυχολογικά, ομορφαίνουμε και αποκτούμε γοητεία. Όταν δεν είμαστε καλά, γερνάμε. Αυτό προέρχεται από την ψυχολογία μας, τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στο κορμί μας, το τι τρώμε – για παράδειγμα, υπάρχουν τροφές που είναι αντιγηραντικές και τις οποίες λατρεύω, τις τρώω σαν χάπι σε καθημερινή βάση. Νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό και ουσιαστικό να φροντίζεις τον εαυτό σου από μέσα, παρά να χρειάζεται να κάνεις ενέσεις απ’ έξω».

Ακολουθείτε συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς; Πώς φροντίζετε την επιδερμίδα σας;

«Το αυτοκίνητό μου είναι γεμάτο μαντηλάκια ντεμακιγιάζ γιατί με το που μπαίνω μέσα ξεβάφομαι. Δεν αντέχω το βαρύ μακιγιάζ πάνω μου για πολλές ώρες. Αυτό που κάνω με το που πάω σπίτι είναι να ξεβαφτώ σχολαστικά με ένα συγκεκριμένο σαπούνι που καθαρίζει κυριολεκτικά τα πάντα και το ξέρουμε όλοι οι ηθοποιοί, και αφού δεν έχει μείνει τίποτα, βάζω ενυδατικές κρέμες, κι αν είμαι πολύ κουρασμένη και λάδι από αβοκάντο».

Ποια είναι η σχέση σας με την προληπτική ιατρική;

«Νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω και περισσότερα πράγματα όσον αφορά στο κομμάτι της πρόληψης. Πάντα το λέω στον εαυτό μου αυτό. Κάνω τακτικά τσεκ απ, αιματολογικές εξετάσεις, αλλά επειδή εμείς οι γυναίκες είμαστε πολύ ευαίσθητες, πρέπει να κάνουμε παραπάνω από τα τυπικά. Είναι ωραίο να φροντίζουμε το σώμα μας και να πηγαίνουμε στο γιατρό για να μας επιβεβαιώσει ότι το φροντίζουμε καλά».

Πώς φροντίζετε να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;

«Η έκφραση ελεύθερος χρόνος είναι πολύ νέα στο λεξιλόγιο μου. Ξαφνικά φέτος ανακάλυψα ότι οι μπαταρίες μας φορτίζουν έχοντας ελεύθερο χρόνο και επιβάλλεται να έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο, να ψάχνουμε και να βρίσκουμε, γιατί αυτό μας δίνει περισσότερη ζωντάνια για να την αξιοποιήσουμε μετά στη δουλειά μας. Οπότε, αυτό που μου αρέσει να κάνω είναι να πηγαίνω σινεμά -το θεωρώ τρελή διασκέδαση, βόλτες στην παραλία, και γενικά να διαβάζω και να βλέπω, να μαθαίνω πράγματα».

Πώς αντιμετωπίζετε τις περιόδους μελαγχολίας που όλοι αντιμετωπίζουμε κατά καιρούς;

«Καταρχάς, το εξηγώ στον εαυτό μου. Λέω, δεν είσαι καλά τώρα και φταίει αυτό. Τι κάνουμε; Το συζητάω με τον εαυτό μου. Ίσως χρειάζεται λίγη υπομονή γιατί μερικές φορές απλά δεν είσαι καλά λόγω εξωτερικών παραγόντων, οπότε χρειάζεται επιμονή και πίστη. Άλλες φορές είναι στο χέρι σου να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις αυτό. Είναι μια φράση που μου έχει μάθει η μαμά μου και την κρατάω σαν φυλαχτό: Να μην στεναχωριέσαι ποτέ για κάτι που μπορείς να αλλάξεις και για κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις. Οπότε να μην στεναχωριέσαι για τίποτα!

Τι είναι αυτό που μπορεί να σας κάνει πραγματικά χαρούμενη;

«Τα συναισθήματα. Είμαι κυνηγός συναισθημάτων, τα συλλέγω. Ό,τι μου προκαλεί συναισθήματα, με κάνει χαρούμενη. Το βλέπω καθημερινά από το σκυλί μου, μέχρι το ότι ένιωσα κάτι όταν έπαιζα τον ρόλο που ήταν πολύ δυνατό. Ό,τι κάνει την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά, με κάνει χαρούμενη!».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ