2018-04-07 20:02:14
Φωτογραφία για Βραζιλία: Σε διαπραγματεύσεις ο πρώην πρόεδρος Λούλα για να παραδοθεί στις αρχές
Οι συνήγοροι του πρώην πρόεδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα διαπραγματεύονται το ενδεχόμενο παράδοσής του με την ομοσπονδιακή αστυνομία, προκειμένου

να αρχίσει να εκτίει την ποινή 12ετούς κάθειρξης για δωροδοκία, έγινε γνωστό λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από μια πηγή με γνώση των συνομιλιών.

Ο Λούλα παραμένει στα κεντρικά της συνδικαλιστικής ένωσης των εργαζομένων στη χαλυβουργία στο Σάο Πάολο έχοντας στο πλευρό του συνεργάτες και οπαδούς του κι αψηφώντας τη διορία που του είχε δώσει ομοσπονδιακός δικαστής να παραδοθεί στις αρχές έως τις 17.00 τοπική ώρα (23.00 ώρα Ελλάδας), η οποία έχει πλέον εκπνεύσει.

Το Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του 

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε σήμερα τη νέα προσφυγή του πρώην προέδρου της χώρας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκισή του, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος τύπου του δικαστηρίου στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Η νέα απόφαση απόρριψης του αιτήματος ελήφθη μίση ώρα πριν από την προθεσμία που έχει δώσει ο δικαστής καταπολέμησης της διαφθοράς Σέρζιου Μούρου προκειμένου ο Λούλα να παραδοθεί στις αρχές και να ξεκινήσει να εκτίει την ποινή κάθειρξης των 12 ετών και 1 μήνα για διαφθορά.

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλιάς έχει δοθεί προθεσμία να παραδοθεί έως τις 17.00 τοπική ώρα Παρασκευής (23.00 ώρα Ελλάδας).

«Ας έρθουν να τον πάρουν»

Στην περίπτωση που λήξει η διορία και ο Λούλα δεν έχει παραδοθεί, τότε η αστυνομία θα πρέπει να πάει να τον συλλάβει στο Συνδικάτο Μετάλλου, πράγμα που δεν θα είναι καθόλου εύκολο με τους χιλιάδες υποστηρικτές του έξω από το κτίριο.

Όπως ανέφερε στο Associated Press ο γερουσιαστής του Εργατικού Κόμματος, Λίντμπεργκ Φαρίας, οι υπεύθυνοι πρέπει να υποστούν την ντροπή να έρθουν να τον πάρουν από δω, παρουσία τόσων ανθρώπων».

«Η εικόνα που θα φτάσει σε ολόκληρο τον κόσμο θα είναι ιστορική», κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ