2012-05-31 15:54:47
Φωτογραφία για ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Και μετά την αδειοδότηση, τι;
Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την άδεια από την ΕΠΟ και το Onsports καταγράφει τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι «πράσινοι» από εδώ και πέρα. Φερέιρα, περικοπές, ανανεώσεις και μεταγραφές έρχονται σε… πρώτο πλάνο!

Το… αναμενόμενο και ταυτόχρονα ζητούμενο επετεύχθη για τον Παναθηναϊκό, καθώς η επιτροπή αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας… άναψε το πράσινο φως και έτσι η ομάδα θα συμμετάσχει κανονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό βέβαια κάθε άλλο παρά σημαίνει ότι τα… βάσανα τελείωσαν για τους ανθρώπους του «τριφυλλιού»… Το αντίθετο μάλιστα θα έλεγε κανείς, καθώς ο χρόνος «τρέχει» και είναι… αμείλικτος!

Ο Παναθηναϊκός καλείται να προχωρήσει με γοργά βήματα στο κλείσιμο των υπόλοιπων υποθέσεων που παραμένουν ανοιχτές και… μόνο λίγες δεν είναι. Υποθέσεις που αφορούν σε πολλά διαφορετικά ζητήματα και είναι άλλες πρωτεύουσας και άλλες δευτερεύουσας σημασίας. Παραμένουν όμως κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσουν οι «πράσινοι»! Το Onsports καταγράφει τα τέσσερα πράγματα που πρέπει να κάνει άμεσα η διοίκηση του Παναθηναϊκού Να... δέσουν τον Φερέιρα


Εν αρχή ην ο Ζεσουάλδο Φερέιρα! Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει μιλήσει ακόμα με την διοίκηση για το αν θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ώρες. Θέληση όλων των εμπλεκομένων είναι να παραμείνει στο τιμόνι, ανανεώνοντας τη συνεργασία του με το «τριφύλλι», απομένει λοιπόν να γίνει και πράξη αυτή η θέληση…

«Ψαλίδι» στα συμβόλαια

Με τα οικονομικά να είναι… ρημαγμένα σε όλα τα επίπεδα στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό για τον Παναθηναϊκό! Έτσι λοιπόν, είναι δεδομένο ότι θα γίνει πρόταση για μείωση των συμβολαίων τους σε όλους τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ των «πράσινων», πλην του Σεμπάστιαν Λέτο όπως λένε οι πληροφορίες.

Αυτοί είναι οι Ορέστης Καρνέζης, Στέφανος Κοτσόλης, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Κώστας Κατσουράνης, Λουκάς Βύντρα, Χοσέ Τοτσέ, Βίκτορ  Βιτόλο, Αντώνης Πετρόπουλος, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Στέργος Μαρίνος, Γιώργος Ιωαννίδης, Ζέκα, Ματίας Μπιάρσμιρ και  Γιούρκας Σεϊταρίδης, ενώ ανάλογα με τις απαντήσεις τους θα εξαρτηθεί και το αν θα παραμείνουν στην Παιανία ή όχι…

Ποιοι θα μείνουν;

Έναν… άλλο Παναθηναϊκό ενδέχεται να δούμε την περίοδο 2012/13… Και αυτό γιατί υπάρχουν αρκετά συμβόλαια παικτών που ολοκληρώνονται φέτος. Η διοίκηση των «τριφυλλοφόρων» λοιπόν καλείται να αποφασίσει μαζί με τον προπονητή σε ποιους θα κάνουν νέα πρόταση!

Προς… αποχώρηση είναι οι Νίκος Σπυρόπουλος, Γιόσου Σαριέγκι, Σεντρίκ Καντέ, Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, Γιώργος Καραγκούνης, Σίλβα Κλέιτον, Χρήστος Μελίσσης, Σωτήρης Λεοντίου, Κουίνσι Οβούσου και Γκέργκελι Ρούντολφ, ενώ φυσικά εξυπακούεται πως δεν είναι όλες οι περιπτώσεις… ίδιες.

Ενίσχυση με πλάνο

Μπορεί μέχρι πρότινος να ακουγόταν ως… αστείο, όμως, από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός πήρε την άδεια και θα παίξει κανονικά σε Ελλάδα και Ευρώπη και του χρόνου σημαίνει ότι θα πρέπει να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Για να γίνει αυτό ωστόσο θα χρειαστούν και μεταγραφές με τους αρμόδιους να καλούνται να αποφασίσουν πάνω σε τι μπάτζετ, σε ποιες ηλικίες και με ποια προοπτική θα κινηθούν.

Υπάρχουν κι αυτά...

Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι αυτές δεν είναι οι μοναδικές… δουλειές που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός. Υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες, έστω και αν έρχονται σε δεύτερο πλάνο, που καλούνται να λυθούν…

Για παράδειγμα, το «τριφύλλι» έχει μείνει πίσω σε ό,τι αφορά στο που θα κάνει την καλοκαιρινή προετοιμασία του και θα πρέπει να επιλέξει το κέντρο που θα πάει. Επίσης, να συζητηθούν πωλήσεις παικτών του που ενδεχομένως να προκύψουν, αλλά και το ποιοι ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων θα γίνουν επαγγελματίες.

Βέβαια, επειδή ακριβώς αυτές οι υποθέσεις είναι πιο εύκολες για την διοίκηση και τον προπονητή του Παναθηναϊκού, ίσως οι εξελίξεις να δρομολογηθούν νωρίτερα απ’ ότι αναμένουμε.
onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ