2012-05-31 16:18:03
Φωτογραφία για Δοκιμασμένη τεχνική: Μετρήστε την πείνα σας και αδυνατίστε
Ποια δοκιμασμένη και σχεδόν άγνωστη τεχνική μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε και να ζήσετε περισσότερο;

Η ιαπωνική τεχνική hara hashi bu (που σημαίνει "όχι πολύ γεμάτο" και προφέρεται χαραχατσιμπού), είναι μια μέθοδος που μπορεί να σας βοηθήσει να μετράτε την πείνα σας, να τρώτε λιγότερο και να ζήσετε περισσότερο. Η συγκεκριμένη τεχνική ασκείται από τους κατοίκους της Οκινάουα. Διαβάστε πως θα εφαρμόσετε την τεχνική αυτή που συμβάλει στο αδυνάτισμα και τη μακροζωία.

*Πριν ξεκινήσετε το φαγητό, συγκρατηθείτε για 20 δευτερόλεπτα και απομακρυνθείτε από κάθε πηγή θορύβου ώστε να μπορείτε να «ακούσετε» το στομάχι σας, έπειτα βαθμολογήστε την πείνα που νιώθετε χρησιμοποιώντας την κλίμακα από το 1 έως το 10.

*Ξεκινήστε να τρώτε αργά και έπειτα από πέντε λεπτά από την έναρξη του φαγητού διακόψτε για 20 δευτερόλεπτα και βαθμολογήστε ξανά την πείνα σας και το κατά πόσο χορτάσατε.

*Αν η βαθμολογία σας φθάνει στο 5 ή παρακάτω, πρέπει σύμφωνα με τους κατοίκους της Οκινάουα να σταματήσετε το φαγητό. Αν είναι πάνω από 5 τότε μπορείτε να συνεχίσετε να τρώτε.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ευθύνεται η συγκεκριμένη τεχνική πάντως οι κάτοικοι της Οκινάουα τρώνε λιγότερο, έχουν λιγότερες καρδιοπάθειες σε σχέση με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς και ζουν περισσότερα χρόνια.
lifezone.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ