2018-04-10 11:06:40
Φωτογραφία για «Ένα απλό σημείωμα από την κόρη μου μου θύμισε ότι κάνω καλή δουλειά...»
Πόσες φορές δεν έχετε νευριάσει και φωνάξει στα παιδιά και μετά νιώθατε τύψεις;... Όλες οι μαμάδες έχουμε νιώσει αυτό το συναίσθημα και θα το ξανανιώσουμε. Αλλά τα μικρά μας βρίσκουν πάντα τον τρόπο να μας υπενθυμίζουν κάτι που εμείς «ξεχνάμε»: ότι είμαστε καλοί γονείς, ακόμα κι αν εμείς πιστεύουμε το αντίθετο. Σας θυμίζει κάτι η ιστορία αυτής της μαμάς;

«Πριν λίγο καιρό και έπειτα από μια δύσκολη μέρα, τα παιδιά μου σηκώθηκαν από το κρεβάτι και αποφάσισαν να αρχίσουν να τρέχουν πάνω-κάτω. Ήμουν εξαντλημένη, πνευματικά και σωματικά- ένιωθα ότι δεν μου είχε απομείνει τίποτα. Η Ellie ήρθε κάτω και με ρώτησε αν μπορούσα να πιάσω αλογοουρά τα μαλλιά της κι εγώ της μίλησα απότομα. Λίγα λεπτά μετά, ξανακατέβηκε και την αποπήρα και πάλι λέγοντάς της να πάει πίσω στο κρεβάτι. Μου άφησε βιαστικά αυτό το σημείωμα και έτρεξε πάνω. Έγραφε: “Σ’ αγαπάω όταν μου θυμώνεις”. Σε ένα κομμάτι από χαρτί τουαλέτας.


Η αντίδρασή μου θα ήταν πιθανώς ίδια με τη δική σας, αν βρισκόσαστε στην ίδια θέση- ενοχές, ντροπή, αποτυχία- ντρεπόμουν να πω ακόμα και στον άντρα μου τι έγραφε γιατί ένιωθα τέρας.

Αλλά το αφήνω εδώ γιατί πρέπει να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι κάνουμε καταπληκτική δουλειά. Το να είσαι γονιός είναι πολύ δύσκολο. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο, δεν μπορείς να φύγεις όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Κάθεσαι να ξεκουραστείς για πρώτη φορά μέσα στη μέρα και στο επόμενο λεπτό έρχεται κάποιος και σου λέει να τον σκουπίσεις γιατί πήγε τουαλέτα. Είμαστε άνθρωποι. Οι τέλειοι γονείς που βλέπετε στο Facebook δεν υπάρχουν- οι τέλειοι γονείς είμαστε εσύ κι εγώ. Γι’ αυτό, πάρτε μια ανάσα, δώστε κουράγιο στον εαυτό σας και συνεχίστε!.»
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ