2012-05-31 17:01:21
Φωτογραφία για Συνεχίζουν το χαβά τους οι Σκοπιανοί-”Η Ελλάδα όλο δημιουργεί προβλήματα”!
Ο Πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ κατηγόρησε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα για έλλειψη βούλησης για την επίλυση του θέματος της ονομασίας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, ο κ. Ιβάνοφ υποστήριξε ότι «η Ελλάδα είτε θα πρέπει να προσεγγίσει το θέμα με σοβαρότητα, ώστε να καταλήξουμε σε αμοιβαία αποδεκτή λύση, είτε να σεβαστεί την Ενδιάμεση Συμφωνία», προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά είναι ανεύθυνη.

Υποστήριξε επίσης ότι η χώρα μας όχι μόνο δεν συμβάλλει στη βελτίωση, αλλά επιδεινώνει την περιφερειακή κατάσταση.

«Εμάς μας παρεμποδίζει, το Κόσοβο δεν το αναγνωρίζει, γνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργεί στην Τουρκία, γνωρίζουμε τα ζητήματα με την Κύπρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να στραφεί η ΠΓΔΜ εκ νέου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ο κ. Ιβάνοφ δήλωσε ότι η νομική ομάδα εξετάζει όλες τις πτυχές και θα κάνει αυτό που είναι το πλέον συμφέρον για τη χώρα. «Πιθανόν, το λιγότερο που θα γίνει είναι να ενημερωθεί το Διεθνές Δικαστήριο ότι στο Σικάγο δεν έγινε σεβαστή η ετυμηγορία του», σημείωσε.


Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε και στα πρακτικά της συνάντησης των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. «Η επιμονή των αναφορών τους σε άσκηση βέτο εκφράζει μόνο την αδυναμία των πολιτικών στην Ελλάδα να βρεθεί λύση στο ζήτημα του ονόματος», σχολίασε.

«Με ποιόν να καταλήξουμε σε αμοιβαία αποδεκτή λύση; Είχαν μεταβατική κυβέρνηση και τώρα δεν έχουν καθόλου κυβέρνηση. Δεν υπάρχει εταίρος για να βρεθεί λύση», πρόσθεσε.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ