2018-04-11 04:51:44
Φωτογραφία για Επική πρόκριση με ανατροπή για την Ρόμα, 3-0 την Μπαρτσελόνα – Προκρίθηκε και η Λίβερπουλ
Με τον Κώστα Μανωλά να σκοράρει στο 82’ και να σημειώνει το 3-0 που έδωσε την πρόκριση η Ρόμα επικράτησε στο «Ολίμπικο» της Μπαρτσελόνα και ανέτρεψε την ήττα με 4-1 από το πρώτο ματς. Έτσι, οι Ρωμαίοι πανηγύρισαν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League. Στο δεύτερο προημιτελικό η Λίβερπουλ, μετά το 3-0 του «Άνφιλντ» νίκησε εκ νέου την Μάντσεστερ Σίτι, αυτή τη φορά με 2-1.

Μετά από 48 ματς σε όλες τις διοργανώσεις από την έναρξη της σεζόν, η Μπαρτσα ηττήθηκε για δεύτερη φορά, αλλά η ήττα αυτή έμελλε να της στερήσει τη δυνατότητα να φτάσει για 11η φορά στους ημιτελικούς του Champions League.

Η Ρόμα το πίστεψε πάρα πολύ παρά το εις βάρος της αποτέλεσμα στην Βαρκελόνη, ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με τον Τζέκο (6΄) και στο 58΄ με το πέναλτι του Ντε Ρόσι το όνειρο των γηπεδούχων άρχισε να παίρνει «σάρκα και οστά». Ο Κώστας Μανωλάς ήταν αυτός που το έκανε πραγματικότητα με την κεφαλιά στο 82΄, σηκώνοντας το «Ολίμπικο» στο πόδι και στέλνοντας την Μπαρτσελόνα στα... Τάρταρα.


Στο δεύτερο ματς της βραδιάς η σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια Αγγλίας ήταν απόλυτα κυρίαρχη στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε πολύ νωρίς με τον Ζεσούς, της ακυρώθηκε γκολ λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, ενώ νωρίτερα είχε και δοκάρι με τον Μπερνάρντο Σίλβα.

Ο κορυφαίος παίκτης της Λίβερπουλ στην τρέχουσα περίοδο, Μοχάμεντ Σαλάχ, έμελλε να βάλει την υπογραφή του και μέσα στην έδρα της Σίτι, με το υπέροχο πλασέ στο 56΄, γκολ που έβαλε «ταφόπλακα» στα όποια όνειρα των γηπεδούχων για να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι «κατέρρευσαν» και ο Φιρμίνο βρήκε την ευκαιρία στο 77΄ να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της Λίβερπουλ.

Ρόμα – Μπαρτσελόνα 3-0 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 6' Τζέκο, 58' πεν. Ντε Ρόσι, 82' Μανωλάς

Κίτρινες κάρτες: Φάτζιο, Ζεσούς - Πικέ, Μέσι, Σουάρες

Κόκκινες κάρτες: -

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Μανωλάς, Φάτζιο, Ζεσούς, Κολάροφ, Ναϊνγκολάν (77' Ελ Σαράουι), Ντε Ρόσι, Στρούτμαν, Φλορέντσι, Τζέκο, Σικ (73' Ουντέρ).

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο (85' Ντεμπελέ), Πικέ, Ουμτιτί, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (87' Αλκάθερ), Ινιέστα (81' Αντρέ Γκόμες), Ράκιτιτς, Σέρχι Ρομπέρτο, Μέσι, Σουάρες.

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 1-2 (Cosmote Sport 2)

Γκολ: 2' Γκαμπριέλ Χεσούς - 56' Σαλάχ, 77' Φιρμίνο

Κίτρινες κάρτες: Έντερσον, Μπερνάρντο Σίλβα - Μανέ, Άρνολντ, Φιρμίνο, Φαν Ντάικ

Κόκκινες κάρτες: -

Μαν. Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ, Οταμέντι, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Σίλβα (66' Αγκουέρο), Μπερνάρντο Σίλβα (74' Γκουντογκάν), Σανέ, Στέρλινγκ, Γκαμπριέλ Χεσούς.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Άρνολντ (81' Κλάβαν), Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Τσαμπερλέιν, Μανέ, Σαλάχ (90' Ινγκς), Φιρμίνο (81' Κλάιν).

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ