2018-04-11 19:10:53
Φωτογραφία για Δραματικές εικόνες: 500 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν από χημική επίθεση στην Συρία που σκότωσε 43 ανθρώπους
Περίπου 500 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν στην Συρία από επίθεση με χημικά αέρια που σκότωσε 43 ανθρώπους συμπεριλαμβανωμένων παιδιών, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο ΠΟΥ ζήτησε άμεση πρόσβαση στα θύματα στην πόλη Ντούμα, καθώς τα θύματα έδειχναν σημάδια και συμπτώματα που συνάδουν με την έκθεση σε τοξικά χημικά αέρια. Αυτή η κτηνωδία για την οποία θεωρείται υπεύθυνος ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, έχει πυροδοτήσει παγκόσμια κατακραυγή. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της εξετάζουν το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης.

 Δείτε το βίντεο

Παρόλο που ο ΠΟΥ δεν επιβεβαίωσε την επίθεση με χημικά αέρια λέγεται ότι πάνω από 70 άνθρωποι που είχαν βρει καταφύγιο στα υπόγεια πέθαναν. Από αυτούς οι 43 θάνατοι σχετίζονται με την έκθεση σε τοξικά αέρια.

«Πρέπει όλοι να είμαστε εξοργισμένοι με αυτά τα τρομακτικά δημοσιεύματα και φωτογραφίες από την Ντούμα όπου έγινε η επίθεση το Σάββατο», δήλωσε ο Πίτερ Σαλαμά, επικεφαλής έκτακτης ανάγκης του ΟΗΕ. «Ο ΠΟΥ ζητά άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση στην περιοχή για να παρέχει φροντίδα στους πληγέντες, να εκτιμήσει τις επιπτώσεις στην υγεία και να δώσει μια ολοκληρωμένη απάντηση για την δημόσια υγεία.» Εθελοντές δίνουν βοήθεια σε παιδιά σε νοσοκομείο της Ντούμα μετά την χημική επίθεση.


«Υπήρχαν ενδείξεις σοβαρού ερεθισμού των βλεννογόνων, αναπνευστικής ανεπάρκειας και διαταραχής στο κεντρικό νευρικό σύστημα όσων εκτέθηκαν στα αέρια.» Παιδί στην Ντούμα που εκτέθηκε στα τοξικά αέρια περιμένει να έρθει η σειρά του να το βοηθήσουν.

Κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο Twitter δείχνει πυραύλους να πετάνε πάνω από το Λίβανο με κατεύθυνση προς την Συρία. Την Κυριακή ο Ντόναλντ Τραμπ (αριστερά) καταδίκασε μέσω Twitter την επίθεση του Άσαντ (δεξιά), τον οποίο χαρακτήρισε ζώο. «Όλοι θα πληρώσουν το τίμημα συμπεριλαμβανομένου του Βλάντιμιρ Πούτιν», δήλωσε ο Τραμπ την Δευτέρα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανακοίνωση του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανακοίνωση του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ