2018-04-11 20:22:04
Φωτογραφία για Κώστα Γαβρόγλου, κάντο όπως ο Γιώργος Κατρούγκαλος
Κεντρική είδηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης είναι από χθες η αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές σημαντικές διατάξεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης η οποία εφαρμόζεται ήδη σύμφωνα με τον λεγόμενο νόμο Κατρούγκαλου.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του εμπνευστή του ασφαλιστικού νόμου Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος δήλωσε: «Αν υπάρξει απόφαση του ΣτΕ, ο ΕΦΚΑ θα αναπροσαρμοστεί». Καμία πρόθεση υπεκφυγής ούτε ρητορική αμφισβήτησης του ΣτΕ.

Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί την ίδια στάση δεν υιοθέτησε και ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου όταν δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά. Είναι άραγε η ιδιότητα του κ. Κατρούγκαλου που είναι συνταγματολόγος, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, που τον κάνει ευαίσθητο απέναντι στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης; Ή πάλι, το πρόβλημα είναι ότι ο Κώστας Γαβρόγλου δεν είναι νομικός και δεν γνωρίζει το Διοικητικό Δίκαιο ή το γνωρίζει αλλά προσπαθεί να θολώσει τα πράγματα όπως εύλογα διερωτήθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς σχολιάζοντας την αντίδραση του Υπουργού Παιδείας στην απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά;


Σε κάθε περίπτωση πριν την επίσημη τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας για το ζήτημα των Θρησκευτικών, την οποία αναμένουμε, αφού στο αρχικό Δελτίο Τύπου το Υπουργείο είχε προαναγγείλει ότι «θα τοποθετηθεί εκ νέου για το θέμα όταν κοινοποιηθεί η απόφαση», καλό θα ήταν πέραν της γνωμοδότησης των Νομικών Συμβούλων του να λάβει υπόψη του και την γνώμη του κ. Κατρούγκαλου για τις υποχρεώσεις της Διοίκησης απέναντι στις δικαστικές αποφάσεις.
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ