2018-04-12 15:06:50
Φωτογραφία για Κάπως έτσι θα μοιάζει η διαμονή στο πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο του διαστήματος
Ξενοδοχείο με φόντο το Βόρειο Σέλας σου έχουμε παρουσιάσει, το ίδιο και οικολογικού χαρακτήρα σουίτες στην Παταγονία. Τώρα λοιπόν, ήρθε η ώρα για να μάθεις και για το πρώτο πολυτελές κατάλυμα στο διάστημα.

Αυτό ακριβώς φιλοδοξεί να γίνει το Aurora Station, που βρίσκεται σε απόσταση 320 χιλιομέτρων από τη Γη και ξεκίνησε να αναζητά επισκέπτες. Αν λοιπόν φιλοδοξείς να μείνεις εκεί όπου ο ήλιος ανατέλλει και δύει 16 φορές την ημέρα και τα αστέρια φαίνονται πιο καθαρά από οπουδήποτε αλλού, τότε μπορείς να κάνεις την κράτησή σου από τώρα, παρότι η λειτουργία του ξεκινά το 2022.

Μην πιστέψεις ωστόσο πως η διαμονή σου σε αυτό συνεπάγεται σε ατελείωτο άραγμα με ένα μοχίτο στο χέρι, γιατί θα απογοητευτείς. «Αυτό που πραγματικά σου προσφέρει το Aurora Station είναι η εμπειρία του να ζήσεις για λίγο όπως ένας πραγματικός αστροναύτης» αναφέρει ο Frank Bunger, εκπρόσωπος της εταιρείας Orion Span που τρέχει το φιλόδοξο project.


Ο σταθμός-hotel θα φιλοξενεί κάθε φορά 6 άτομα που θα μπορούν να μείνουν εκεί για 12 ημέρες, αφού πρώτα περάσουν μια τρίμηνη εκπαίδευση σχεδόν ίδια με αυτή των αστροναυτών. Μεταξύ άλλων θα διδαχθούν δεξιότητες απογείωσης και προσγείωσης καθώς και τι θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αν κάτι πάει στραβά. Ζόρικο.

Φυσικά, όπως αντιλαμβάνεσαι η όλη εμπειρία κοστίζει λιγάκι ακριβά, με το κόστος ανά άτομα να ανέρχεται στα $9.500.000, εκ των οποίων τα $80.000 θα πρέπει να κατατεθούν σαν προκαταβολή μαζί με την κράτηση.

Λίγο ακριβότερο δηλαδή από όσο μπορεί να σου κοστίσει μια μεθυσμένη εβδομάδα στο Λας Βέγκας. Ή στη Μύκονο αν επιχειρήσεις να το παίξεις Άραβας κροίσος.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ