2018-04-13 07:29:42
Φωτογραφία για Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές
Του αστυφύλακα Φώτη Λουκά

Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές θέλω να αναφερθώ σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Την ώρα που άλλοι σας έχουν κουράσει με παρακάλια, υποσχέσεις και διχασμό, εγώ θα επιχειρήσω για ακόμη μια φορά να αγγίξω την ΛΟΓΙΚΗ σας. Σήμερα λοιπόν θα μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας κι ας διακινδυνέψω μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές να φανώ αντιπαθής, επειδή θα ενοχλήσω αρκετά μάτια. Η αλήθεια και η ειλικρίνεια πρέπει να αποτελούν αυτοσκοπό για έναν συνδικαλιστή. Αντίθετα οι τακτικές ανειλικρίνειας πρέπει να ψέγονται.

Ας περάσω στην ουσία. Θεωρητικά μία παράταξη όπως η «Δύναμη Αναγέννησης», η οποία, παρόλο που δεν ήταν εκλεγμένη όλα αυτά τα χρόνια, έχει δείξει το ποιόν της δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Εμένα όμως προσωπικά ένα μόνο με απασχολεί και με προβληματίζει και αυτό είναι το εκλογικό πνευματικό επίπεδο των ψηφοφόρων αστυνομικών.

Τι εννοώ όμως ως εκλογικό πνευματικό επίπεδο;


Ας ξεκινήσουμε από κάτι άλλο, από τους τύπους συναδέλφων ψηφοφόρων:

Ο «φίλος μου είναι θα τον ψηφίσω»

Ο «υπηρετούμε στην ίδια υπηρεσία, άρα θα τον ψηφίσω»

Ο «θα με βολέψει κάπου καλά, άρα θα τον ψηφίσω»

Ο «μου έστειλε μήνυμα στο κινητό ή με πήρε τηλέφωνο, άρα θα τον ψηφίσω μωρέ»

Ο «δεν θα ψηφίσω κανένα, όλοι ίδιοι είναι»

Ο «σιγά μην ασχοληθώ να μάθω τι έχουν να μου πουν ή να μου προσφέρουν οι υποψήφιοι, ας ψηφίσω αυτούς που ξέρω»

Ο «θα με θέσουν στο περιθώριο αν δεν ψηφίσω αυτό που ψηφίζει η πλειοψηφία»

Ο «αυτοί για να έχουν 300 μέλη ψηφοδέλτιο, μάλλον θα είναι καλύτεροι από αυτούς που έχουν 30»

Ο «θα μελετήσω όλες τις παρατάξεις, όλες τις θέσεις των υποψηφίων και θα κρίνω αντικειμενικά και όχι βάσει ιδιοτελούς συμφέροντος ποιοι κρίνω ότι αξίζουν να εκλεγούν».

Ο ΜΟΝΟΣ τύπος ορθώς σκεπτόμενου ψηφοφόρου αστυνομικού είναι ο τελευταίος. Είναι ο τύπος ψηφοφόρου που εγώ προσωπικά θέλω να με ψηφίσει. Όλοι οι άλλοι τύποι ανήκουν λιγότερο ή περισσότερο στην κατηγορία ψηφοφόρων με χαμηλό εκλογικό πνευματικό επίπεδο. ΑΝ συνάδελφε αναγνωρίζεις στις κατηγορίες 1-8 τον εαυτό σου, ΣΚΕΨΟΥ ότι κάτι δεν κάνεις σωστά, τόσο για εσένα τον ίδιο , όσο και για τους υπόλοιπους συναδέλφους.

Σε μία εβδομάδα δεν κρίνεις το μέλλον της φιλίας σου με έναν υποψήφιο , δεν θα περάσεις έξω από το εκλογικό κέντρο και θα πεις ας ψηφίσω, δεν ξεπληρώνεις «υπηρεσιακά γραμμάτια».

ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. Είσαι υποχρεωμένος να ψηφίσεις τους καλύτερους και για να ψηφίσεις τους καλύτερους πρέπει να κάνεις ΕΡΕΥΝΑ.

Αν ανήκεις στις κατηγορίες 1-8 ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ. Έχεις μια εβδομάδα μπροστά σου.

Μίλησε σε προσωπικό επίπεδο με υποψήφιους των τριών παρατάξεων και κρίνε ποιος σε πείθει περισσότερο

Μπες στο διαδίκτυο και μελέτησε με προσοχή τι αναφέρει η κάθε παράταξη και ο κάθε υποψήφιος , έτσι ώστε να κρίνεις παρατάξεις και χαρακτήρες υποψηφίων.

Εμείς ως «Δύναμη Αναγέννησης» θέλουμε να σε πείσουμε με επιχειρήματα ότι πρέπει να μας ψηφίσεις, δεν θέλουμε να μας κάνεις χάρη. Αν το αίτημά μας για ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ είχε εισακουστεί, σήμερα ίσως να μην χρειαζόταν να τα πω όλα αυτά. Ωστόσο, επειδή οι εκλεγμένες παρατάξεις επέλεξαν τα παραταξιακά ψηφοδέλτια οφείλεις να φανείς αντάξιος των προσδοκιών και να ψηφίσεις με σύνεση.

Συνάδελφε, κάνε έρευνα. Μην αφήνεις το μέλλον σου σε αυτούς που σε αντιμετωπίζουν ως μέσο για την επίτευξη των σκοπών τους, σε αυτούς που σε αντιμετωπίζουν σαν ψήφο. Δεν είσαι ψήφος, είσαι αστυνομικός με λογική.

Αν τώρα ανήκεις στις κατηγορίες που προανέφερα και μετά από όσα σου ανέφερα δεν άγγιξα, έστω και λίγο, τις ηθικές σου χορδές, τότε το καλύτερο είναι να μην ψηφίσεις. Η ψήφος είναι δικαίωμα όλων αλλά μια ψήφος που δεν την κατευθύνει η ακεραιότητα και η λογική είναι μια ψήφος επικίνδυνη για το κοινό συμφέρον.

     Συνάδελφε. Όπως παρατηρείς δεν σου ζητώ να ψηφίσεις τη «Δύναμη Αναγέννησης» χωρίς δεύτερη σκέψη. ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑ, γιατί γνωρίζω την ποιοτική ανωτερότητα της Δύναμης Αναγέννησης και είμαι σίγουρος πως θα την καταλάβεις και εσύ.

Σε αυτή την εβδομάδα που απομένει, ακόμη κι αν αναγνώρισες τον εαυτό σου σε μία από τις κατηγορίες 1-8, να ξέρεις ότι έχεις τον χρόνο να μελετήσεις σωστά και να αποφασίσεις τι θα ψηφίσεις..

Δεν είσαι άλογο όν. Είσαι αστυνομικός με λογική και υπευθυνότητα. Μην ξεχνάς ότι είμαστε ό,τι ψηφίζουμε.

ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΜΕ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ . ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΚΕΡΑΙΌΤΗΤΑ, ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ. Επίλεξε..

Αστ/κας Φώτης Λουκάς

Πτυχιούχος Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.

Τελειόφοιτος του Π.Μ.Σ. «Ιστορία της Φιλοσοφίας», Α.Π.Θ. με εξειδίκευση στην «Αστυνομική Ηθική» Στέλεχος της συνδ. παράταξης «Δύναμη Αναγέννησης».
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ