2018-04-13 11:02:06
Φωτογραφία για ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ: Ευχές, συναντήσεις, σκέψεις και δράσεις για ένα δυναμικό ξεκίνημα του Συλλόγου ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ
        Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αστακιωτών Αθήνας Χρήστος Μπόνης εκφράζει σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμούς, για ένα δυναμικό ξεκίνημα του Συλλόγου Αστακιωτών Αθήνας. 

Αναλυτικά ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΑΚΙΩΤΕΣ (και στους μόνιμους κατοίκους αλλά και στους διαμένοντας κατά το πλείστον στην Αθήνα)

        Αφορμή για αυτή  την μικρή παρέμβαση μου είναι η μεγάλη έκπληξη αλλά και ικανοποίηση που αισθάνθηκα τις λίγες ημέρες που βρέθηκα στον Αστακό. Η θετική ανταπόκριση εκατοντάδων φίλων και γνωστών για την επαναλειτουργία του Συλλόγου ήταν κάτι που δεν περίμενα αλλά και δεν το φανταζόμουν. 

 Τα κολακευτικά σχόλια που άκουσα ήταν κάτι ανεπανάληπτο. Είχα μια προαίσθηση ότι ΚΑΠΟΙΟΙ (ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ) θα περιορίζονταν μόνο στα τυπικά ευχολόγια αλλά η πραγματικότητα με διέψευσε. Δεν πίστευα ότι σε κάθε βήμα μου η σε κάθε παρέα που βρισκόμουν το κύριο αντικείμενο θα ήταν η (επανα)λειτουργία  του Συλλόγου πολύ δε περισσότερο που ορισμένοι μου ζητούσαν να τους ενημερώσω τι σκοπεύουμε να κάνουμε.....  


           Φυσικά πέραν των ευχαριστιών για την αγάπη και το ενδιαφέρον τους, τους εξήγησα ότι η όποια (οι όποιες) δραστηριότητα(ες) που θα αποφασιστούν απο το Δ.Σ. θέλουν χρόνο --δουλειά - και προπάντων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ... Συνεργασία από όλους και τους μόνιμους κατοίκους και τους διαμένοντες στην Αθήνα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των όποιων εκδηλώσεων η δραστηριοτήτων θα χρειαστεί την αμέριστη συμπαράσταση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, των φορέων του Αστακού (συλλόγων, φορέων, κλπ). Χωρίς την ΑΛΛΗΛΟΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ πολύ λίγα μπορούν να επιτευχθούν. 

        Παράλληλα δε με τις ευχαριστίες μου στους απλούς φίλους που συνεχάρησαν όλους εμάς που βγήκαμε μπροστά θέλω να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο Αστακού (Ξηρομέρου) Ε. ΓΑΛΟΥΝΗ διότι μέσα σε λίγες ώρες από το αίτημα μου να συναντηθώ μαζί του και να του προτείνω ορισμένες ιδέες που έχουμε, με δέχτηκε αμέσως στο γραφείο του. 

             Η ολιγόωρη συνάντηση μας στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία (προς ικανοποίηση και των δυο) πάνω στα ζητήματα και στις προτάσεις που του έθεσα. Θέλω εδω να διευκρινίσω ότι στην πρώτη συνάντηση που είχαμε τα εκλεγμένα μέλη και ορίστηκαν οι αρμοδιότητες είχαμε τον χρόνο να καταθέσουμε ο κάθε ενας πρόταση η προτάσεις για το προσεχές χρονικό διάστημα. Οι προτάσεις ήταν πολλές, ιδιαίτερα ικανοποιητικές και ενδιαφέρουσες αλλά θέλουν χρόνο, υπομονή και επιμονή να υλοποιηθούν. 

             Δυο από αυτές λοιπόν έθεσα στον Δήμαρχο και αποκόμισα (πολύ εύκολο και για τον οποιονδήποτε στην θέση μου να το αντιληφθεί) την θετική του συμπαράσταση (με ότι αυτό συνεπάγεται) στην από κοινού πραγματοποίηση των προαναφερθέντων προτάσεων. Φυσικά επειδή και στον Αστακό (όπως και στην υπόλοιπη χώρα) δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων, υπήρξαν και (ευτυχώς ειναι αλήθεια πολλοί ελάχιστοι) οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους (δεν θα αναφέρω συγκεκριμένους) δεν ΚΑΛΟΕΙΔΑΝ ή δεν τους ΚΑΛΟΑΡΕΣΕ αυτή η κίνηση να ξεκινήσουμε ξανά τον σύλλογο. 

        Μάλιστα μερικοί ήταν και κάθετοι ότι οι εκλογές θα ακυρωθούν η ότι τι νόημα έχει να ξεκινήσετε έναν σύλλογο που δεν έχει μέλλον και πολλά άλλα. Επαναλαμβάνω οτι οι συγκεκριμένοι αρνητικοί στην προσπάθεια είναι μηδαμινοί μπροστά στους υπόλοιπους. Χωρίς να θέλω να μειώσω κανέναν διότι ο κάθε ένας έχει την άποψη του (σωστή η εσφαλμένη, λογική η παράλογη) τους ενημερώνω ότι αν η συμπεριφορά τους δεν έχει ιδιοτέλεια και πηγάζει από άγνοια η μη ενημέρωση καλώς, αν όμως έχει δόλιο σκοπό ή δεν είναι ανιδιοτελής τότε κακό φίδι στον κόρφο τους. 

        Οι 4 νέες κοπέλες του ΔΣ και εμείς οι τρεις άνδρες (συν τον έναν αναπληρωματικό) θα τους δείξουμε ότι η κακότητα, η συκοφάντηση άλλα και η κατά παραγγελία προβοκάτσια θα εξαφανιστεί και θα σβήσει. Επαναλαμβάνω (και μιλάω στο πρώτο πρόσωπο διότι θεωρώ ότι έχω την σύμφωνη γνώμη όλων των υπολοίπων) ότι η χωρίς αιτία και χωρίς λόγο προσβολή, υποβάθμιση, και υποδαύλιση δεν θα μείνει στα χαρτιά δεν θα μείνει αναπάντητη. Ας το χωνέψουν καλά.

            Και επειδή δεν έχει αξία να συνεχίσω με την αντίπερα όχθη, επανέρχομαι σε όλους αυτούς τους συμπαραστάτες ακόμη και με το σφίξιμο του χεριού ακόμη και την πιο απλή ευχή που μας έδωσαν, ότι δεν θα μείνουμε αδρανείς τουλάχιστον. Το αν καταφέρουμε να φέρουμε σε πέρας ορισμένες ιδέες, εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. Εμείς θα το παλέψουμε και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε όσο το δυνατόν πιο θετικά αποτελέσματα. Η θετική ανταπόκριση που είχε στο να καταφέρουμε (σε πρώτο στάδιο) να συζητούν σχεδόν όλοι οι Αστακιώτες για τον σύλλογο είναι απο μόνη της επιτυχία.  Θεωρώ ότι την ιδία εκτίμηση έχει και το μέλος του Δ.Σ. Γωγώ Σούρλα που βρέθηκε και η ίδια στον Αστακό αυτές τις ημέρες. Είχαμε μια ευκαιρία να διαπιστώσουμε και οι δυο αυτό το αναπάντεχο καλωσόρισμα απο όλους. Πάντως αυτή η κακοδαιμονία που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στον Αστακό πρέπει να εξαλειφεί για καλό όλων μας.

ΥΓ: Σε λίγες ημέρες θα συνεδριάσουμε για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στο διάστημα του καλοκαιριού και κυρίως πως μπορούμε να υλοποιήσουμε ορισμένες προτάσεις και σκέψεις. Σαν πρώτη πρωτοβουλία έχουμε σκεφτεί να δημιουργήσουμε μια τράπεζα αίματος σε ένα νοσοκομείο. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει λίγο αίμα που θα σώσει μια ζωή από ένα σύλλογο με 2 χιλ. περίπου κατοίκους στην Αθήνα. Εγώ (και το αναφέρω όχι για κολακείες αλλά για να δείξω το μέγεθος του προβλήματος) έχω βοηθήσει πάνω απο 10 Αστακιώτες μέσα απο τις τράπεζες αίματος της Εκκλησίας, Αστακιώτες που ζητούσαν αίμα έχοντας φτάσει στο απροχώρητο.  Θεωρώ οτι η συμμετοχή των ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ σε ένα τέτοιο κάλεσμα θα είναι εντυπωσιακά μεγάλη. Εξ άλλου δεν κοστίζει τίποτα παραπάνω των 3 ή 4 λεπτών που θα γεμίζουν τα μπουκαλάκια οι γιατροί. Ας δείξουμε εδω την μεγαλοσύνη που μας διακρίνει. Ας δώσουμε λίγο χρόνο για να σώσουμε μια ζωή. Θα ενημερωθείτε πολύ σύντομα για τον χώρο και την ημερομηνία, ουτως ώστε να μπορέσετε να προγραμματίσετε την επίσκεψη σας. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη η περισυλλογή.

       Καλώ όλους εσάς να δώσετε ενα βροντερό παρών και στην προσφορά αίματος αλλά και όπου αλλού σας χρειαστούμε.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ