2018-04-13 15:22:56
Φωτογραφία για Καταγγελία αστυνομικών : «Πώς η ΟΠΚΕ από την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας πήγε στη φύλαξη πολιτικών προσώπων και κτιρίων»
Που βρίσκονται οι 28 ομάδες ΟΠΚΕ..

Το 2001 συστήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. οι ομάδες ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας) με σκοπό την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας στις επικίνδυνες γειτονιές της Αττικής.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Ωστόσο 16 χρόνια αργότερα ο ρόλος τους περιορίστηκε στο να εκτελούν σκοπιές έξω από σπίτια πολιτικών, επιχειρηματιών, στόχων, εκδηλώσεων και κυβερνητικών κτιρίων.

Σήμερα υπάρχουν 28 ομάδες ΟΠΚΕ που αποτελούνται από περίπου 270 αστυνομικούς.

Οι περισσότερες κυνηγούν ακτιβιστές, αντιεξουσιαστές ή βρίσκονται στην προστασία οικιών μελών της κυβέρνησης και κομματικών γραφείων, αντί να εμποδίζουν το έγκλημα.

Που βρίσκονται οι 28 ομάδες ΟΠΚΕ

Από τις 28 ομάδες ΟΠΚΕ οι 24 βρίσκονται στην Αττική και  οι 4 στα νησιά και τα κέντρα φιλοξενίας «μεταναστών»

Οι δυνάμεις που είναι στην Αττική χρησιμοποιούνται έξι ανά βάρδια, σύνολο 18 καθώς οι έξι προέρχονται από βραδινή βάρδια και έχουν αδιάθετο.


Μία βρίσκεται στο Μέγαρο ΜαξίμουΜία δεύτερη στο σπίτι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εναλλασσόμενη με διμοιρία των ΜΑΤ μία Μία τρίτη περιπολεί γύρω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑΔύο κάνουν περιπολίες γύρω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη και το σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.Η τελευταία που έχει απομείνει μία που περιπολεί στην Δυτική Αττική.Ωστόσο ακόμα και αυτή συνδράμει στην ασφάλεια κάποιων από τους παραπάνω στόχους ή άλλων που προκύπτουν από την πολιτική επικαιρότητα.
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ