2018-04-14 07:23:25
Φωτογραφία για ΕΚΤΑΚΤΟ- ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία χτύπησαν την Συρία - Πύραυλοι Τόμαχοκ σφυροκόπησαν εγκαταστάσεις χημικών όπλων
Περίπου μιάμιση ώρα διήρκεσε η συντονισμένη επίθεση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας εναντίον εγκαταστάσεων παραγωγής και αποθήκευσης χημικών όπλων στη Συρία.

Στόχος των βομβαρδισμών «ακριβείας» είναι θέσεις που σχετίζονται με τις χημικές οπλικές δυνατότητες του καθεστώτος Άσαντ, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Έως τώρα έχει γίνει γνωστό πως επλήγησαν ένα ερευνητικό κέντρο στην πρωτεύουσα Δαμασκό, και τουλάχιστον δύο στρατιωτικές αποθήκες κοντά στην πόλη Χομς.

Η ερευνητική μονάδα πιστεύεται πως ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη, δοκιμή και παραγωγή χημικών και βιολογικών όπλων. Η πρώτη εγκατάσταση στη Χομς πιστεύεται ότι περιείχε μεγάλες ποσότητες αερίου σαρίν ενώ η δεύτερη, πέραν από υλικό, φιλοξενούσε και κέντρο διοίκησης, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός των αμερικανών ένοπλων δυνάμεων, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Έως τώρα δεν υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες για το εάν προκλήθηκαν ανθρώπινες απώλειες. Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις διαβεβαίωσε ότι οι στόχοι επελέγησαν και οι επιχειρήσεις εκτελέστηκαν με μέριμνα να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για ξένες δυνάμεις, σε μια έμμεση αναφορά στους ρώσους στρατιώτες που υπηρετούν στη Συρία.


Τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με διάγγελμά του ανακοίνωσε την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης.

Η επίθεση είχε προαναγγελθεί και τα γενικά επιτελεία των χωρών μελών του ΝΑΤΟ ενημερώθηκαν αρκετή ώρα πριν πως επίκειται έναρξη της επίθεσης. Το ελληνικό ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής όταν και ο αρχηγός του ενημέρωνε για το επικείμενο χτύπημα τον υπουργό Άμυνας.

Μετά το διάγγελμα Τραμπ ακολούθησε αυτό της Τερέζα Μέι

"Εξουσιοδότησα τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν συντονισμένες και στοχευμένες επιθέσεις για να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες χημικών όπλων του συριακού καθεστώτος", δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι βρετανικές δυνάμεις έπληξαν ένα στρατιωτικό συγκρότημα κοντά στη Χομς στη δυτική Συρία. «Η βρετανική συνεισφορά στη συντονισμένη δράση πραγματοποιήθηκε από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Tornado GR4 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.

Mohsin@Mohsi_n

Missile attack on #syria by #US#TRUMP #SyriaStrikes #SyriaCrisis #SYRIA #IRAN #RUSSIA #TRUMP

4:59 π.μ. - 14 Απρ 2018

649

808 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Joyce Karam

✔@Joyce_Karam

BREAKING: VIDEO from #Syria User of Airstrikes now in Damascus

4:27 π.μ. - 14 Απρ 2018

226

510 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ