2018-04-15 14:03:06
Φωτογραφία για Τρεις σπείρες Ιταλών έκλεβαν πανάκριβα ρολόγια στη Μύκονο!
Επτά «ελαφροχέρηδες» αφαιρούσαν με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις πανάκριβα ρολόγια

σε πολυσύχναστες περιοχές – Η αστυνομία εξιχνίασε τις κλοπές μετά από πολύμηνες έρευνες

Βάσει οργανωμένου σχεδίου έδρασαν το καλοκαίρι του 2017 στη Μύκονο τρεις σπείρες Ιταλών «ελαφροχέρηδων», που άρπαζαν με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις πανάκριβα ρολόγια από τα χέρια των κατόχων τους σε πολυσύχναστες περιοχές του νησιού των ανέμων!

Συνολικά επτά άτομα ηλικίας από 27 ως 35 χρόνων αποτελούσαν τις σπείρες, που κάθε μια «χτυπούσε» για λίγες μέρες και εξαφανιζόταν με τη λεία, για να την διαδεχθεί η επόμενη! Έτσι, η πρώτη ομάδα έδρασε από τις 21 ως τις 24 Ιουλίου και άρπαξε τέσσερα ρολόγια συνολικής αξίας 222.000 ευρώ, η δεύτερη από 31 Ιουλίου ως 4 Αυγούστου με λεία τέσσερα ρολόγια συνολικής αξίας 310.000 ευρώ και η τρίτη από τις 4 ως τις 10 Σεπτεμβρίου οπότε άρπαξε άλλα τρία ρολόγια συνολικής αξίας 300.000 ευρώ!

Οι 11 κλοπές εξιχνιάστηκαν μετά από πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Μυκόνου και την αξιοποίηση της διεθνούς συνεργασίας. Έτσι, προέκυψαν τα στοιχεία των επτά Ιταλών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματικές ομάδες και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου. Παράλληλα, ενημερώθηκαν μέσω της Interpol οι ιταλικές αρχές για να τους εντοπίσουν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ