2018-04-16 05:38:22
Φωτογραφία για Όταν η Λίβερπουλ προπονήθηκε σε... πάρκο πριν θριαμβεύσει στη Ρώμη! (vid)
«Εκεί δεν θα ήθελες να πας ούτε τον σκύλο σου...» έλεγαν στη Λίβερπουλ το 1984, προτού αντιμετωπίσουν τη Ρόμα στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στη Ρώμη και θριαμβεύσουν!

Το ζευγάρωμα των «κόκκινων» με τους «τζιαλορόσι» στους φετινούς ημιτελικούς του Champions League, επαναφέρει μνήμες και στιγμές του παρελθόντος των δύο ομάδων, όπως τον μεταξύ τους μεγάλο τελικό που διεξήχθη στη Ρώμη, σε μια από τις πιο δύσκολες αποστολές που είχε να εκπληρώσει τότε το σύνολο του Τζο Φάγκαν από το Μέρσεϊσαϊντ.

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στη σύγχρονη εποχή και τις άνετες προπονήσεις γηπεδούχων και φιλοξενούμενων στα μεγαλοπρεπή γήπεδα, το 1984, η Λίβερπουλ έπρεπε να προπονηθεί σε ένα... πάρκο που την έστειλαν οι διοργανωτές και στο οποίο «δεν θα ήθελες να πας ούτε καν τον σκύλο σου. Μιλάμε για τόσο άσχημο και κακό έδαφος...» σύμφωνα με τον άλλοτε αμυντικό του αγγλικού κλαμπ, Μαρκ Λόρενσον.


Στο τελευταίο παιχνίδι του Γκρέιαμ Σούνες με τη Λίβερπουλ, προτού πάρει μεταγραφή στη Σαμπντόρια, τη στιγμή που όλοι οι συμπαίκτες του κοίταζαν φοβισμένοι το εχθρικό κοινό από τη φυσούνα των αποδυτηρίων του «Ολίμπικο», ο Σκωτσέζος ήταν εκεί για να δείξει σε όλους ότι η «μάχη» θα ήταν μεταξύ ίσων και μετέδιδε την αυτοπεποίθηση στους υπόλοιπους «κόκκινους».

Ο θρίαμβος της Λίβερπουλ ήρθε στα πέναλτι, αφού μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας που διαμορφώθηκε με γκολ των Νιλ για τους Άγγλους και Προύτσο για τους Ρωμαίους, ο Γκρόμπελαρ κάτω απ' τα γκολπόστ και ο Κένεντι, έγραψαν τη δική τους ιστορία στη διαδικασία των εκτελέσεων από την άσπρη βούλα. «Όταν σκόραρε το πέναλτι ο Κένεντι, όλα έμοιαζαν με την έκρηξη του ηφαιστείου στην Πομπηία» είχε αναφέρει ο τότε σπορτ-καστερ για το RAI, Μασιμιλιάνο Γκραζιάνι, με πρόθεση να κάνει σαφή την «καταστροφή» για τη Ρόμα.

«Και μόνο που με κάνετε να το σκεφτώ, με πιάνουν τα κλάματα» έλεγε σε συνέντευξή του πολλά χρόνια αργότερα, ο τότε επιθετικός των «τζιαλορόσι», Φραντσέσκο Γκραζιάνι (συνεπώνυμος του προαναφερθέντα σπίκερ).

Από τα τραγικά περιστατικά που συνοδεύουν εκείνο το παιχνίδι του «Ολίμπικο», είναι ο θάνατος του τότε αρχηγού των Ρωμαίων, Αγκοστίνο Ντι Μπαρτολομέι που αυτοκτόνησε δέκα χρόνια αργότερα έχοντας παλέψει, αλλά νικηθεί από την κατάθλιψη.

Επιπλέον, σύμφωνα με καταγγελίες της εποχής από τους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ, οι οπαδοί τους, κατά την έξοδό τους από το γήπεδο μέσω μιας υπόγειας σήραγγας, ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα με τις... ευλογίες της ιταλικής αστυνομίας.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πλατανιάς - ΑΕΚ 0-1
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πλατανιάς - ΑΕΚ 0-1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ