2018-04-16 08:00:10
Φωτογραφία για Δελτίο καιρού για Δευτέρα 16-04-2018
Νεφώσεις με λίγες βροχές κατά τόπους κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στη Δυτική Μακεδονία και πιθανόν πρόσκαιρα στην Κρήτη, περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Απριλίου 2018.

Τις μεσημεριανές ώρες ενδέχεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, ενώ βαθμιαία και από τα δυτικά αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τοπικά δεν αποκλείεται να είναι ισχυρές και να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι και μετά και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Παράλληλα, ελαφρώς αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο από 10 έως 25, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27 και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 26 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες, ενώ αντίθετα στην Κρήτη οι μέγιστες τοπικά θα φτάσουν στους 30 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στα νοτιότερα πελάγη του Αιγαίου οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι μεταβαλλόμενων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα λίγων ασθενών τοπικών βροχών. Ωστόσο από αργά το απόγευμα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης βροχών και καταιγίδων κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής βροχής ή καταιγίδας, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Lemmy
 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ