2018-04-16 08:57:52
Φωτογραφία για Έλληνες στρατιωτικοί - Συγκλονίζει ο πατέρας του Κούκλατζη: Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης
Απογοητευμένοι οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης «Άλλαξε η ζωή μας μέσα σε λίγα λεπτά» λένε - Τι τους απαντούν οι τουρκικές Αρχές στο ερώτημα πότε θα γυρίσουν τα παιδιά τους πίσω στην πατρίδα.

 «Χωρίς ημερομηνία στον ορίζοντα». Αργά και βασανιστικά κυλάει ο χρόνος για τις οικογένειες του λοχία ΕΠΟΠ, Δημήτρη Κούκλατζη και του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Νέα για το πότε θα πάρει τέλος ο εφιάλτης τους και τα παιδιά θα ξαναγυρίσουν στην πατρίδα και στα σπίτια τους δεν υπάρχουν και ας έχει περάσει ενάμιση μήνας από τότε που συνελήφθησαν από τον τουρκική περίπολο στη μεθοριακή γραμμή στις Καστανιές του Έβρου.

Απογοητευμένος ο Νίκος Κούκλατζης, πατέρας του Δημήτρη, μίλησε στο «Έθνος» για τις δύσκολες στιγμές που περνάνε οι οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.


«Η δικογραφία θα συμπληρωθεί και θα αποδοθούν κατηγορίες στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς σε εύλογο χρονικό διάστημα» τους απαντούν συνεχώς οι δύο Τούρκοι συνήγοροι, ο Χακάν Γιαλτσιντούκ και η Σελίν Οζέλ, όταν τους ρωτούν πώς εξελίσσεται η υπόθεση.

Αυτή η φράση, «σε εύλογο χρονικό διάστημα», του «έχει καρφωθεί στο μυαλό».

«Ζούμε καθημερινά με αυτό. Κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης» τονίζει πικραμένος ο κ. Κούκλατζης.

Παρά τα όσα περνούν οι ίδιος και η σύζυγός του, παραμένει ψύχραιμος. Φαίνεται να «σπάει» όμως κάθε φορά που η συζήτηση φτάνει στο καμάρι του, τον γιο του τον 25χρονο Δημήτρη που τον βλέπει πια κάθε Παρασκευή πίσω από ένα τζάμι μίας τουρκικής φυλακής.

«Ευτυχώς είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση» είπε στο «Έθνος».

«Τα παιδιά, και κυρίως ο Δημήτρης, περνούν την ώρα τους διαβάζοντας κάθε είδους λογοτεχνικά βιβλία, όπως του Καζαντζάκη αλλά και του Νταν Μπράουν» πρόσθεσε.

«Ετοιμάζομαι να πάω νέα βιβλία την ερχόμενη Παρασκευή. Τους φέρονται καλά εκεί. Δεν έχουν παράπονο τα παιδιά» είπε ο κ. Κούκλατζης.

«Άλλαξε η ζωή μας μέσα σε λίγα λεπτά. Προσπαθούμε όμως να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Δίνουμε κουράγιο στον εαυτό μας και παραμένουμε νηφάλιοι τόσο εγώ, όσο και η γυναίκα μου» ανέφερε κλείνοντας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ