2018-04-16 09:38:43
Φωτογραφία για Ένα ιδιαίτερο εικαστικό γεγονός στο Μεσολόγγι (εικόνες)
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 24 Μαρτίου, τα εγκαίνια της έκθεσης «Νέοι Καλλιτέχνες εμπνέονται από την Έξοδο» Σε ένα από τα ιστορικά   κτήρια της πόλης, το μηχανοστάσιο του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Ι.Π. Μεσολογγίου, γνωστό σήμερα ως «Τρικούπειο πολιτιστικό Κέντρο» από τον Δήμαρχο της Πόλης Νικόλαο Καραπάνο .

Από το  Ιστορικό γεγονός της εξόδου εμπνευστήκαν τελειόφοιτοι και απόφοιτοι καλλιτέχνες του Α’ Εργαστηρίου ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας υπο την καλλιτεχνική επιμέλεια  του Κοσμήτορά της κ. Άγγελου Αντωνόπουλου.

Η Έκθεση είναι καλλιτεχνική πρόταση της ζωγράφου Μαρίας Φερεντίνου, και υλοποιήθηκε από τους καλλιτέχνες ,  Στρατή Σταματάκο,  Ελένη Ζούμπα, Γιάννη Τόβα, Δημήτρη Πετρολέκα, Έλενα Αντωντοπούλου,  Κατερίνα Σάρρα, Γωγώ Ιερομονάχου, Μαρία Κώτσου, Νεκτάριος Μαμάη Έλλη Εμπεδοκλή, Έλενα Κυρκιλή, Διονύση Παππά,  Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Η Χριστίνα Σημαντήρα και  Ελπίδα Βουτσά  τελειόφοιτοι του Α’ Εργαστηρίου ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, υπό την επίβλεψη του Κοσμήτορά της κ. Άγγελου Αντωνόπουλου.


ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ανέφερε κατά το χαιρετισμό του ότι «…Η Έξοδος εμπνέει 192 χρόνια μετά. Το κυριότερο δε, είναι πως αυτή η έμπνευση αφορά τη νέα γενιά των Ελλήνων καλλιτεχνών.

Των νέων ανθρώπων που θα συνεχίσουν την πολιτισμική μας κληρονομιά. Τους ευχαριστούμε γιαυτό. Όπως ευχαριστούμε αυτούς τους πνευματικούς ανθρώπους που οδηγούν με προσοχή τα βήματά τους. Ενθαρρύνουν την δημιουργική τους διάθεση μέσα από πρότυπα που αφορούν μεγάλες στιγμές ιστορίας και ανθρώπινου μεγαλείου

Η έκθεση θα λειτουργήσει έως την Κυριακή 22 Απριλίου 2018  καθημερινά από 10.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. και 18.00 μ.μ. έως 20.00 μ.μ. πλην Σαββάτου και Κυριακής.
http://fimotro.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ