2018-04-16 10:02:06
Φωτογραφία για Σλοβακία: Νέα διαδήλωση με αίτημα την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας
Δεκάδες χιλιάδες Σλοβάκοι διαδήλωσαν την Κυριακή ζητώντας την παραίτηση του επικεφαλής της αστυνομίας με φόντο τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου ο οποίος ερευνούσε τα φαινόμενα

διαφθοράς στη χώρα.

Σύμφωνα με τους οργανωτές της κινητοποίησης, περίπου 30.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της Μπρατισλάβα για να ζητήσουν από τον Τίμπορ Γκάσπαρ, τον αρχηγό της αστυνομίας, να παραιτηθεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τομάς Ντρούκερ αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά τον Γκάσπαρ.

Η κρίση ξέσπασε μετά τη δολοφονία, τον Φεβρουάριο, του Γιαν Κούτσιακ, ο οποίος ερευνούσε τη διαφθορά στη χώρα του και τις σχέσεις ανάμεσα σε Ιταλούς επιχειρηματίες που φέρονται να συνδέονται με τη Ντράνγκετα, τη μαφία της Καλαβρίας και Σλοβάκους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένων προσώπων στο περιβάλλον του κεντροαριστερού πρώην πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

Ο Φίτσο έκτοτε παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Πέτερ Πελεγκρίνι. Η νέα κυβέρνηση τριμερούς συνασπισμού αποτελείται κατά πλειονότητα από πολιτικά πρόσωπα που συμμετείχαν και στην προηγούμενη, ορισμένα από τα οποία, όπως ο Πελεγκρίνι, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, απλά άλλαξαν θώκους.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, naftemporiki.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Αμερική καλεί τον Τέβες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Αμερική καλεί τον Τέβες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ