2018-04-16 15:16:17
Φωτογραφία για Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ
«Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχετικά με τα όσα δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός ότι άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής κατέβασαν ελληνική σημαία η οποία είχε τοποθετηθεί σε βραχονησίδα στο Αιγαίο. 

Η κυριαρχία επί ελληνικού εδάφους δεν εξαρτάται από σημαίες είναι αδιαμφισβήτητη, τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε ότι «έχουν υπάρξει επικοινωνίες σε επίπεδο διπλωματών».

Έστειλε μήνυμα στον κ. Γιλντιρίμ ότι θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για προκλητικότητα της ελληνικής πλευράς. «Δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να μην αποδεχόμαστε τη θεωρία περί γκρίζων ζωνών και να καλούμε την Τουρκία να επανέλθει στον δρόμο της διεθνούς νομιμότητας. Η όξυνση που επιλέγει η Τουρκία δεν βοηθά κανέναν» ανέφερε.

Εν τω μεταξύ με τη φράση «η σημαία κυματίζει», ο Δήμαρχος Φούρνων Κορσεών, Γιάννης Μαρούσης, διαψεύδει τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος είχε τονίσει πως ελληνική σημαία που είχε τοποθετηθεί σε βραχονησίδα στο Αιγαίο απομακρύνθηκε από άνδρες της τουρκικής Ακτοφυλακής.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ