2018-04-16 15:45:14
Φωτογραφία για Εκδήλωση για τη χρονολόγηση και την αποκατάσταση του Παναγίου Τάφου
Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας διοργανώνει, με την υποστήριξη του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, εκδήλωση αφιερωμένη στη χρονολόγηση και την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου του Χριστού.. Η εκδήλωση με τίτλο «Φῶς ἐκ φωτός» θα πραγματοποιηθεί στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 20:00’.

Ομιλητής θα είναι ο ελλογιμώτατος κ. Νικόλαος Ζαχαριάς, Καθηγητής Αρχαιομετρίας, Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας που πραγματοποίησαν την τελευταία χρονολόγηση και αποκατάσταση του Παναγίου Τάφου.

Ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαχαριάς γεννήθηκε και µεγάλωσε στο Αιτωλικό. Έλαβε πτυχίο Χηµικού Μηχανικού και διδακτορικό τίτλο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σήμερα είναι Καθηγητής Αρχαιομετρίας και Πρόεδροs του Τµήµατος Ιστορίαs, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισµικών Αγαθών του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου.


Ειδικεύεται στις απόλυτεs χρονολογήσεις ανόργανων αρχαιολογικών υλικών, στις αναλύσειs και τον χαρακτηρισμό υαλωδών υλικών, στη µικροδοσιµετρία, στις µελέτεs ανασύνθεσns του παλαιοπεριβάλλοντοs και στην εφαρµογή της ψηφιακής τεχνολογίαs στην αρχαιολογία.

Στο πλαίσιο των εργασιών που πραγµατοποίησε, έωs τις 22 Μαρτίου 2017, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, ανέλαβε την χρονολόγηση των κονιαµάτων του. Η χρονολόγηση αυτό απέδειξε, εκτός των άλλων, ότι ο Πανάγιοs Τάφοs ανακαλύφθηκε και αναδείχθηκε από την Αγία Ελένη µε απόφαση του τότε Αυτοκράτορα Αγίου Κωνσταντίνου.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ