2018-04-16 18:32:17
Φωτογραφία για Δυσοσμία γενετικών οργάνων: Πού οφείλεται και πώς θα την αντιμετωπίσετε;
Η δυσοσμία των γενετικών οργάνων είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση άνδρες και γυναίκες!

Η άσχημη μυρωδιά από τα γενετικά όργανα δεν είναι μόνο γυναικείο πρόβλημα, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και στους άνδρες όχι όμως με την ίδια συχνότητα.

Και αυτό γιατί, όπως εξηγούν οι ειδικοί επιστήμονες, η περιοχή αυτή είναι επιρρεπής σε μολύνσεις, καθώς κάτω από τα ρούχα αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες και τα επίπεδα υγρασίας είναι αυξημένα.

Στις γυναίκες

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, ο πιο συνηθισμένος λόγος για τη δυσοσμία του κόλπου είναι η κολπίτιδα, μια φλεγμονή που μπορεί να οφείλεται σε μικρόβια ή μύκητες.

Παράλληλα, οι γυναίκες υποφέρουν και από άλλες ενοχλήσεις όπως η φαγούρα, το αίσθημα καύσου, ο ερεθισμός και η έκκριση υγρών.

Συνήθης αιτία της άσχημης μυρωδιάς μπορεί να είναι η τριχομονίαση (τριχομονάδωση), μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη λοίμωξη από παράσιτο. Να σημειωθεί πως άλλα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα, όπως η γονόρροια, τα χλαμύδια και η μυκητίαση, δεν εκδηλώνονται τυπικά με το συγκεκριμένο σύμπτωμα.


Το πρόβλημα μπορεί, επίσης, να οφείλεται στην κακή υγιεινή της περιοχής, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις η άσχημη μυρωδιά οφείλεται σε κάποια σοβαρότερη αιτία, όπως καρκίνο ή συρίγγιο.

Ο γιατρός ανάλογα με το αίτιο θα χορηγήσει το κατάλληλο αντιβιοτικό για το μικρόβιο ή αντιμυκητιασικό για το μύκητα.

Στους άνδρες

Στους άντρες η άσχημη μυρωδιά είναι απόρροια του ιδρώτα αλλά και της αυξημένης υγρασίας στην περιοχή αυτή. Επίσης, στα ανδρικά γεννητικά όργανα υπάρχουν αδένες (αποκρινείς αδένες) που απελευθερώνουν ένα γαλακτώδες έκκριμα. Όταν αυτό αναμειγνύεται με τον ιδρώτα, τότε δημιουργούνται οι δυσάρεστες οσμές.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό οι ειδικοί επιστήμονες συνιστούν στο ισχυρό φύλο:

Να χρησιμοποιούν βαμβακερά εσώρουχα, καθώς «αναπνέουν» καλύτεραΠροσεκτικό σκούπισμα μετά το μπάνιο έτσι ώστε να μειώνεται η υγρασία

Πηγή: healthreport.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ