2018-04-16 18:58:54
Φωτογραφία για Ακυρώθηκε η απόφαση του δημάρχου: Ελεύθερη η μουσική στα μαγαζιά της Αθήνας και μετά τα μεσάνυχτα!
Βαριά ήττα υπέστη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καθώς ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής η απόφαση που είχε λάβει σχετικά με τις ώρες που μπορούσαν να παίζουν μουσική τα κέντρα διασκέδασης στις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Αθήνας, όπως είναι το Κολωνάκι, το Σύνταγμα, η Ομόνοια και το Μοναστηράκι...

Συγκεκριμένα, ο Γ. Καμίνης θεωρώντας πως έχει λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που απασχολούν την Αθήνα τα έβαλε με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις συγκεκριμένες περιοχές, στις οποίες πηγαίνουν να διασκεδάσουν τόσο Ελληνες όσο και τουρίστες, και έβγαλε μια απόφαση, σύμφωνα με την οποία απαγορευόταν στα καταστήματα να παίζουν μουσική μετά τις 12 το βράδυ τις καθημερινές και μετά τη 1 το βράδυ τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις παραμονές αργιών.

Οπως είναι φυσικό, οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις περιοχές αντέδρασαν έντονα και δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου, οπότε η κίνηση αυξάνεται
. Ετσι, έπειτα από προσφυγή του Σωματείου Επιχειρήσεων Bar-Restaurant, η απόφαση του δημάρχου Αθηναίων κρίθηκε παράνομη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς, που επιτρέπει στα καταστήματα να παίζουν μουσική έως τις 3 τα ξημερώματα την Παρασκευή και το Σάββατο.

Οπως ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο πληρεξούσιος δικηγόρος του σωματείου επιχειρηματιών Δημήτρης Κορωνάκης, «πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της νομιμότητας απέναντι στις παράνομες πρακτικές της διοίκησης, και εν προκειμένω του Δήμου Αθηναίων».

 

Πληροφορίες: espresso
eviazoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ