2018-04-16 19:35:13
Φωτογραφία για Τραγικά αφιλόξενη για τα άτομα με αναπηρία η Ξάνθη [photo]
Ως μια τραγικά αφιλόξενη πόλη χαρακτήρισαν την Ξάνθη τα μέλη του Συλλόγου των ατόμων με ειδικές ανάγκες που πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία τη Δευτέρα.

Πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, κινητικά προβλήματα ή έχουν άλλου είδους αναπηρίες επιχείρησαν να κάνουν μια βόλτα μέσα στην πόλη, ώστε να καταδείξουν και στην πράξη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση.

Διαβάσεις που προορίζονται για χρήση από άτομα με αναπηρίες, καταλαμβάνονται από οδηγούς. Η ειδικές κίτρινες λωρίδες για τους τυφλούς είναι ανεπαρκείς, ενώ σε πολλές των περιπτώσεων θέτουν ακόμη και σε κίνδυνο όσους τις ακολουθούν είτε απλά δεν καταλήγουν πουθενά. Την ίδια στιγμή η πόλη συνεχίζει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πόλεις της χώρας που δεν εφαρμόζουν ηχητικές σημάνσεις για τους τυφλούς στα φανάρια και τις διαβάσεις.

Οι πολίτες που διαδήλωσαν τη Δευτέρα ζήτησαν μεταξύ άλλων τη βελτίωση της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία μέσα στην πόλη, αλλά και την ανάπτυξη υποδομών που θα στηρίζουν την καθημερινότητα αυτών των κατοίκων. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως από τη διαμαρτυρία των πολιτών απουσίαζε η δημοτική αρχή, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από τους πολίτες που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία για να εκφράσουν τα προβλήματά τους. 
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ