2018-04-16 19:55:56
Φωτογραφία για Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο των γονιών του γεννήθηκε ένα αγοράκι!
Ένα αγοράκι γεννήθηκε, χάρη στην παρένθετη μητρότητα, τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο των γονιών του σε τροχαίο δυστύχημα.

Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα «The Beijing News», τo ζευγάρι, το οποίο σκοτώθηκε το 2013, είχε καταψύξει αρκετά έμβρυα ελπίζοντας να αποκτήσει παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση. Μετά το δυστύχημα, οι γονείς του ζευγαριού έδωσαν δικαστική μάχη για να τους επιτραπεί να χρησιμοποιήσουν τα κατεψυγμένα έμβρυα, τα οποία φυλάσσονταν σε νοσοκομείο της πόλης Νανζίνγκ.

Έτσι ο μικρός Τιαντιάν, γεννήθηκε το Δεκέμβριο από παρένθετη μητέρα από το Λάος και η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα από την «The Beijing News».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για μια υπόθεση χωρίς προηγούμενο, γι’ αυτό και οι γονείς του ζευγαριού χρειάστηκε να δώσουν σκληρό δικαστικό αγώνα για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα να καταφύγουν στη λύση της παρένθετης μητρότητας.


Το δικαστήριο αρχικά έδωσε το δικαίωμα στους γονείς του νεκρού ζευγαριού να χρησιμοποιήσουν τα έμβρυα, αλλά μόνο αν μπορούσε να αποδειχτεί ότι αυτά θα φυλάσσονταν σε άλλο νοσοκομείο. Δεδομένης όμως της νομικής αβεβαιότητας ως προς τα μη εμφυτευμένα έμβρυα, ήταν δύσκολο να δεχτεί κάποιο νοσοκομείο στην Κίνα να αναλάβει τη φύλαξή τους.

Επιπλέον, στην Κίνα είναι παράνομη η παρένθετη μητρότητα και οι γονείς του ζευγαριού αναγκάστηκαν να την αναζητήσουν εκτός συνόρων. Τελικά, απευθύνθηκαν σε ένα ειδικό πρακτορείο ανεύρεσης παρένθετης μητέρας στο Λάος, όπου η πρακτική αυτή είναι νόμιμη.

Όμως προέκυψε και νέο πρόβλημα καθώς καμία αεροπορική εταιρεία δεν ήταν πρόθυμη να μεταφέρει τα ειδικά δοχεία με υγρό άζωτο, μέσα στα οποία φυλάσσονταν τα έμβρυα, τα οποία εν τέλει μεταφέρθηκαν οδικώς στο Λάος.

Το επόμενο πρόβλημα ήταν το θέμα της υπηκοότητας του παιδιού, με την παρένθετη μητέρα να ταξιδεύει με τουριστική βίζα στην Κίνα για να γεννήσει.

Δεδομένου, όμως, ότι οι βιολογικοί γονείς του δεν βρίσκονταν στη ζωή ώστε να υπάρχει απόδειξη της πατρότητάς του, οι τέσσερις παππούδες και γιαγιάδες υποβλήθηκαν σε αιματολογικές εξετάσεις και σε εξετάσεις DNA για να αποδειχθεί πως το αγόρι είναι πράγματι εγγονός τους και πως και οι δύο γονείς του ήταν Κινέζοι.

Πηγή: in.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ