2018-04-17 00:02:19
Φωτογραφία για Συγχαρητήρια Παυλόπουλου στον πρώτο Έλληνα δήμαρχο Γερμανικής πόλης
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του ευχήθηκε κάθε επιτυχία, επισημαίνοντάς του ότι είναι επίλεκτο μέλος της Ελληνικής Διασποράς, «για το οποίο αισθανόμαστε υπερηφάνεια»

Τον πρώτο Έλληνα δήμαρχο στη Γερμανία, Δημήτρη Αξουργό, συνεχάρη τηλεφωνικώς απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παυλόπουλος τον συνεχάρη και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία, επισημαίνοντάς του ότι είναι επίλεκτο μέλος της Ελληνικής Διασποράς, για το οποίο αισθανόμαστε υπερηφάνεια.

Ο κ.Αξουργός εξελέγη στην πόλη  Schwerte της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Αξουργός

 Παιδί μεταναστών που εργάζονταν σε εργοστάσια του Ίζερλον και ήθελαν ένα καλύτερο μέλλον για τους δύο γιούς τους, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, ο οποίος γεννήθηκε στα Ιωάννινα και έζησε εκεί μέχρι την ηλικία των 5 ετών, διδάχτηκε από πολύ νωρίς ότι «το κλειδί είναι η μόρφωση», αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτορείο.


Οι σπουδές στην Ιστορία και στην Κοινωνιολογία αποτέλεσαν τελικά ιδανική επιλογή για τον νεαρό με το έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά και τις ανάγκες της κοινότητας, ο οποίος δηλώνει ότι η τοπική πολιτική είναι το πάθος του.

Οργανωμένος στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) από τα 18, σε ηλικία 21 ετών ο νεαρός Γιαννιώτης έγινε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ αργότερα έγινε επικεφαλής του SPD στην περιοχή του, με σημεία αιχμής της πολιτικής του πάντα την παιδεία, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και όταν κέρδισε τις εκλογές αρνήθηκε να εγκαταλείψει τους μαθητές του πριν από το τέλος του σχολικού έτους, ενώ το βράδυ των εκλογών δήλωσε ότι μπορούσε να το γιορτάσει, καθώς την επόμενη μέρα δεν είχε μάθημα τις δύο πρώτες ώρες.

«Μου δώσατε την ευκαιρία να πραγματοποιήσω τον πολιτικό μου στόχο και έχετε δικαίωμα να περιμένετε να αντεπεξέλθω στις προσδοκίες σας», ήταν η πρώτη δήλωσή του μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, κατά την οποία έσπευσε να δεσμευτεί ότι δεν θα ασκήσει κομματική πολιτική.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ