2018-04-17 06:51:41
Φωτογραφία για Ο Ρουβίκωνας αναγγέλλει το τέλος της «πολιτοφυλακής των Εξαρχείων»
Την απόσυρση των αντιεξουσιαστών και της αναφερόμενης «πολιτοφυλακής των Εξαρχείων» από τον έλεγχο των διακινητών ναρκωτικών και άλλων κακοποιών από την περιοχή αναγγέλλει με

σχετική ανάρτηση του στο διαδίκτυο, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του «Ρουβίκωνα».

Ο γνωστός αντιεξουσιαστής, ο οποίος έχει συλληφθεί τουλάχιστον 10 φορές για συμμετοχή στις ενέργειες της αναρχικής συλλογικότητας, αναφέρεται σε περιόδους όπου «αναρχικοί κυκλοφορούσαν με …αλεξίσφαιρα στην πλατεία Εξαρχείων»!

Το ηγετικό μέλος των ακτιβιστών της περιοχής αναφέρει ότι σταμάτησαν οι έλεγχοι των αντιεξουσιαστών στις τοπικές μαφίες λόγω της κριτικής που δέχθηκαν. Παράλληλα εκφράζει την απογοήτευσή του, γιατί πλέον υπάρχει ανεξέλεγκτη δράση κακοποιών ενώ υποστηρίζει ότι «η μαφία των ναρκωτικών πλούτιζε και από ανθρώπους του …αγώνα». Υπονοώντας πιθανόν άτομα που σχετίζονται με τον αναρχικό χώρο.

Το αναλυτικό κείμενο:

«Δεκάδες οι άνθρωποι των Εξαρχείων που έρχονται στο Βοξ και μας λένε τα παράπονα τους. Ληστείες σε μικρομάγαζα, μαχαιρώματα, κλοπές σε τσάντες, μηχανάκια, σπασμένα αυτοκίνητα, σεξιστικές συμπεριφορές, παρενοχλήσεις, εμπόριο ναρκωτικών, και μια πλατεία που πλέον δεν μπορείς να κάτσεις ούτε και να κυκλοφορήσεις.

Και τα λένε σε μας που αν μη τι άλλο ασχοληθήκαμε για χρόνια με προσωπικό κόστος, και φτάσαμε σε σημείο να κυκλοφορούμε με αλεξίσφαιρα γιλέκα για να μην σκοτωθούμε από την μαφία που πουλούσε ναρκωτικά και πλούτιζε και από τον.. κόσμο του αγώνα..

Όπου στρώνεις κοιμάσαι. Και δεν ζητάς και τα ρέστα από ανθρώπους που παίξανε τον κώλο τους και τα ακούγανε και από πάνω.. Μπάτσους μας είπαν, δίωξη ναρκωτικών μας είπαν, φουκαράδες χρήστες κάνναβης ότι βαράγαμε μας είπαν, και ούτε καθ'εξής..

Οπότε πήραμε και εμείς την απόφαση να μη ξανά ασχοληθούμε και να αφήσουμε την περιοχή να.. αυτοοργανωθει και να πάρει τον δρόμο της χωρίς την δίκη μας ενοχλητική παρουσία.. Απολαύστε τα αποτελέσματα λοιπόν».

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 5-6 φορές ο «Ρουβίκωνας» και άλλοι αντιεξουσιαστές είχαν στραφεί κατά των ναρκοεμπόρων και άλλων ποινικών που κατακλύζουν την περιοχή. Επιπλέον, πριν από δύο χρόνια, μία ένοπλη οργάνωση που δεν έχει εμφανισθεί ξανά, προχώρησε στη δολοφονία Αιγύπτιου κατηγορούμενου για διακίνηση ναρκωτικών.

Τέλος, τρεις φορές η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε έρευνες για εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών στη συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας. Οι αστυνομικοί ωστόσο μιλούν για έναν «φαύλο κύκλο» όπου την ασυδοσία των ποινικών υποβοηθά το επονομαζόμενο «άβατο των Εξαρχείων» και η ανύπαρκτη αστυνόμευση της περιοχής.

tanea.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ