2018-04-17 10:02:56
Φωτογραφία για Εθνικιστική τρέλα στα τουρκικά ΜΜΕ
Μετά το περιστατικό στους Φούρνους Ικαρίας τα υπό πλήρη έλεγχο τουρκικά ΜΜΕ επιδίδονται σε ένα συστηματικό εθνικιστικό παραλήρημα με τίτλους και δημοσιεύματα, δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη στη γειτονική χώρα και διαμορφώνοντας ένα κλίμα που κόβει τις γέφυρες συνεννόησης.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι τίτλοι των τουρκικών πρωτοσέλιδων:

Hurriyet: Προβοκάτσια με σημαία - Επιχείρηση όπως στα Ίμια

Vatan: H ίδια πρόκληση 

Soczu: Το ελληνικό παιχνίδι το χάλασε ο στρατός μας

Sabah: Κατεβάσαμε τη σημαία από την βραχονησίδα 

Aksa: Χαστούκι από τους Τούρκους κομάντο στη δεύτερη πρόκληση των Ιμίων 

Takvim: Η επιχείρηση «Γιάννης». H εφημερίδα παραθέτει μία φωτογραφία με αστυνομικό μέσα σε φλόγες κατά τη διάρκεια επεισοδίων και σχολιάζει σχετικά: Με την τρύπια τσέπη ο γείτονας καίει και γκρεμίζει ότι βρίσκει μπροστά του. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν χρήματα, καίνε και γκρεμίζουν τα πάντα. Η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την προσοχή στο Αιγαίο. Μία ομάδα φανατικών ύψωσε τη σημαία και οι Τούρκοι κομάντο την κατέβασαν


Star: Στο Αιγαίο ελληνική πρόκληση με σημαία

Τurkiye: Προειδοποίηση στον κακομαθημένο Έλληνα «να είναι λογικός»

Yeni Safak: Ποιανού εργολάβος είναι η Αθήνα;

Cumhuriyet: Πάλι κρίση με σημαία.

Πού το πάει το σύστημα Ερντογάν;

Πέρα από το παραλήρημα και τη διαμόρφωση εθνικιστικού αμόκ στην τουρκική κοινωνία τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα επεξεργάζονται και σενάρια. Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της Yeni Safak η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι χαρακτηριστικός: «Ποιανού εργολάβος είναι η Ελλάδα;». Η εφημερίδα σημειώνει πως η Αθήνα δημιουργεί προβλήματα στο Αιγαίο προκειμένου να αποπροσανατολίσει την Τουρκία από το βασικό πρόβλημα που είναι η ανατολική Μεσόγειος και η κυπριακή ΑΟΖ. Χωρίς στοιχεία η επιχειρηματολογία της εφημερίδας αγγίζει απλά τη θεωρία συνωμοσίας και αφήνει να εννοηθεί πως η Ελλάδα είναι υπομόχλιο μεγάλων δυνάμεων που έχουν συμφέροντα στην κυπριακή ΑΟΖ και ως εκ τούτου θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή της Τουρκίας από τους κυπριακούς υδρογονάνθρακες.

Και ένα παιδί θα μπορούσε να αντιληφθεί τη «ρηχότητα» αυτής της επιχειρηματολογίας. 

Hurriyet: Πώς έγινε η «επιχείρηση»

Σε νέο πρωτοσέλιδό της η Hurriyet στην έκδοσή της το πρωί της Τρίτης δημοσιεύει λεπτομέρειες για το πώς εξελίχθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης της ελληνικής σημαίας από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς. Κατά τη Hurriyet η ελληνική σημαία έγινε αντιληπτή από την τουρκική Ακτοφυλακή την Παρασκευή που μας πέρασε.

Πάντα κατά την τουρκική εφημερίδα ενημερώθηκε αμέσως η Άγκυρα και στη συνέχεια μέσω της πρεσβείας της Τουρκίας στην Αθήνα έγιναν επαφές σε διάφορα επίπεδα, μέσω των οποίων ζητήθηκε από τις ελληνικές Αρχές να απομακρύνουν τη σημαία από τη βραχονησίδα. 

Η Hurriyet προσθέτει πως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η σημαία εξακολουθούσε να βρίσκεται στη θέση της και ως εκ τούτου την Κυριακή το βράδυ ομάδα υποβρυχίων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας επέδραμε στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, κατέβασε τη σημαία και την πήρε μαζί της. 

Δείτε το συγκεκριμένο άρθρο της εφημερίδας Hurriyet:

Δείτε ορισμένα από τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων:

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ