2018-04-17 11:41:01
Φωτογραφία για «Υψώσαμε τη σημαία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάγος για τον ήρωα Γιώργο Μπαλταδώρο» [Βίντεο-Εικόνες]
Απίστευτη σύγχυση επικρατεί σχετικά με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάγος, την οποία η Τουρκία, δια του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, ισχυρίστηκε ότι κατέβασαν Τούρκοι κομάντος.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

«Το κάναμε για τον Γιώργο Μπαλταδώρο», είπε ένας από τους από τους 3 Έλληνες που ανέβασαν τη σημαία στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος». Όπως τόνισε, η παρέα των τριών νεαρών θέλησε την περασμένη Παρασκευή (13/04) - εκ μέρους όλων των Φούρνων - να τιμήσει τον ήρωα - σμηναγό που σκοτώθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου, όταν το Μιράζ που πιλόταρε συνετρίβη στο Αιγαίο. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα υποστήριξε ο ένας εκ των τριών, έριξαν και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του.

Τονίζει, επίσης, πως η σημαία στον Μικρό Ανθρωποφάγο δεν ήταν η μοναδική, καθώς τοποθέτησαν άλλες τέσσερις στις βραχονησίδες Μακρονήσι, Πρασονήσι, στον Μεγάλο Ανθρωποφάγο και στο Πετροκάραβο.


Μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb.gr, o δήμαρχος των Φούρνων κ. Ιωάννης Μαρούσης αποκάλυψε: «Δεν κατέβηκε καμία ελληνική σημαία. Ούτε από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, ούτε από τις άλλες δύο βραχονησίδες του συμπλέγματος των Φούρνων».

«Είδα και τις τρεις σημαίες με τα κυάλια να κυματίζουν κανονικά. Δεν τις έχει κατεβάσει κανείς. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί προέβη σε αυτές τις δηλώσεις ο Τούρκος πρωθυπουργός», πρόσθεσε ο κ. Μαρούσης.

Θυμίζουμε ότι προχθες (15/04/2018) έγινε γνωστή από τοπικά Μέσα η είδηση ότι στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, ύστερα από πρωτοβουλία τριών νεαρών υψώθηκε η γαλανόλευκη σημαία.

Οι νεαροί, όπως αναφέρει το samos24.gr, μετέβησαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλίου στο σημείο, όπου στη συνέχεια τοποθέτησαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα.

Ο «Ανθρωποφάς» είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας.

Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών, ωστόσο στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συγκαταλέγεται μεταξύ των 25 νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».
newsbomb.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ