2018-04-17 14:52:20
Φωτογραφία για Οι βίλες εργοστάσια, η κρυσταλλική κάνναβη και ο... γεωπόνος από το Βιετνάμ
Εννέα συλλήψεις, σχεδόν τρεις χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης σε έξι βίλες, που είχαν μετατραπεί σε εργοστάσια υδροπονικής καλλιέργειας, και ευρήματα, που για πρώτη φορά συναντώνται στη χώρα

μας.

Όλα αυτά είναι τα στοιχεία, που συνθέτουν, μία από τις σημαντικότερες "δουλειές" της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών για την εξάρθρωση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα ναρκωτικών στη χώρα μας.

Στις έξι μεζονέτες, στη μέση του πουθενά, σε Εκάλη, Δίονυσο, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη και Μεγάλο Πεύκο, τα μέλη του κυκλώματος είχαν στήσει ισάριθμες γραμμές παραγωγής για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης.

Συντονιστής φέρεται από τις αρχές ένας 36χρονος, ο οποίος έψαχνε τους πελάτες, ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια τού υπερσύγχρονου εξοπλισμού, παραλάμβανε τα έσοδα από τις πωλήσεις και τα μοίραζε στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Βασικός συνεργάτης του, ένας 47χρονος από το Βιετνάμ, ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο "γεωπόνος" του κυκλώματος, καθώς ήταν υπεύθυνος για όλα τα στάδια τής καλλιέργειας, γνώριζε ποια λιπάσματα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν και ποιες κλιματολογικές συνθήκες να επικρατούν μέσα στις νοικιασμένες βίλες, ενώ ήταν εκείνος που θεράπευε κάθε ασθένεια των φυτών.


Δρούσαν από το 2015 - 4.000.000 το προσδοκώμενο όφελος από τα ευρήματα

Τα μέλη του κυκλώματος επέλεγαν πολυτελείς κατοικίες σε σημεία μακριά από πυκνοκατοικημένες περιοχές, επέλεγαν μακροχρόνιες μισθώσεις, ενώ προπλήρωναν τα ενοίκια ακόμα και για δύο χρόνια.  Από 700 μέχρι και 1250 ευρώ ήταν το μηνιαίο μίσθωμα για τις βίλες, κάποια από τις οποίες είχαν ενοικιάσει από το 2015.

Εάν υπολογίσει κανείς ότι εκτιμάται πως μπορούσαν να παράγουν περίπου είκοσι κιλά την ημέρα, τότε μπορεί η παραγωγή τους να έχει ξεπεράσει και τους είκοσι τόνους μέσα σε μία τριετία.

Η ποιότητα της κάνναβης, που παρήγαγαν ήταν ιδιαίτερα υψηλή, πέντε έως οκτώ χιλιάδες ευρώ το κιλό πωλούσαν το ναρκωτικό, με τους αστυνομικούς να υπολογίζουν ότι από τα ευρήματα μπορούσαν να κερδίσουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε βίντεο:

Κάνναβη 99,99% "καθαρή"

Ακόμα και τα έμπειρα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών εντυπωσιάστηκαν από τον επαγγελματικό εξοπλισμό, που είχαν εγκαταστήσει στα... εργοστάσιά τους. Εντόπισαν ακόμα και "μίξερ", που χρησιμοποιούσαν για να αναμείξουν παράγωγο τής κάνναβης με πάγο και να φτιάξουν "πούδρα" και κρυσταλλική κάνναβη, της οποίας η καθαρότητα είναι 99,99 τοις εκατό, με αποτέλεσμα η τιμή της να φθάνει ακόμα και τα 100 ευρώ ανά γραμμάριο.

Όπως σημείωναν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, είναι η πρώτη φορά, που εντοπίζεται κρυσταλλική κάνναβη στη χώρα μας.

Μανώλης Ασαριώτης
_
bloko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ