2018-04-17 15:38:19
Φωτογραφία για Ανακάμπτει από το 2018 η παγκόσμια αγορά συσκευών
Σε ένα δυναμικό “come back” προσβλέπει για το 2018 η παγκόσμια αγορά συσκευών, PCs, tablets και κινητών τηλεφώνων. Μετά από την πτώση των πωλήσεων κατά 3%, που σημειώθηκε το 2017, σε παγκόσμιο επίπεδο, το τρέχον έτος η αγορά αναμένεται να βρεθεί με θετικό πρόσημο, καταγράφοντας κατά 1,3% σε όγκο, φθάνοντας τα 2,3 δις συσκευές. Η βελτίωση των πωλήσεων θα είναι ακόμη πιο σημαντική σε επίπεδο αξίας, καθώς, παγκοσμίως, οι δαπάνες για συσκευές εκτιμάται ότι θα αυξηθούν φέτος κατά 7% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Στο μεταξύ, ανοδικά αναμένεται να κινηθεί και η μέση τιμή πώλησης των συσκευών, η οποία ήδη το 2017 αυξήθηκε κατά 9,1%, ενώ για το 2018 οι τιμές εκτιμάται ότι θα αυξηθούν περαιτέρω κατά 5,6%.

Αυξημένες κατά 7% σε αξία θα είναι φέτος οι πωλήσεις PCs, tablets και κινητών τηλεφώνωνΣύμφωνα με την ανάλυση της Gartner, στην οποία ανήκουν οι παραπάνω εκτιμήσεις, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών το 2018 θα αυξηθούν σε αξία κατά 4,6% έναντι του 2017, αν και σε επίπεδο όγκου η αγορά θα είναι αρνητική φέτος κατά 3,9% και θα σημειώσει και νέα πτώση το 2019 κατά 3,6%.


Η εικόνα, που αποτυπώνει στην ανάλυση της η Gartner, είναι πολύ διαφορετική όσον αφορά τις διαφορετικές περιοχές του πλανήτη. Η πορεία της ζήτησης διαφέρει σημαντικά, με πολλές περιοχές να επιβεβαιώνουν αυτήν τη διαπίστωση. Για παράδειγμα, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Ιαπωνία και η Ρωσία έχουν χάσει συνολικά σχεδόν το 25% των πωλήσεων συσκευών το διάστημα μεταξύ 2013 και 2017. “Πάντως, ενώ ο ρυθμός ανάκαμψης ποικίλει σε περιφερειακό επίπεδο, οι περισσότεροι τύποι συσκευών δείχνουν να έχουν στην παρούσα συγκυρία σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης”, αναφέρουν οι αναλυτές.

Διάρκεια ζωής

Όπως προσθέτουν οι ίδιοι, σε χώρες που πάσχουν από έντονα οικονομικά προβλήματα, η διάρκεια ζωής σε όλους τους τύπους των συσκευών τείνει να παρατείνεται. Η Gartner προβλέπει ότι οι παγκόσμιες αποστολές κινητών τηλεφώνων θα αυξηθούν κατά 1,6% το 2018, με τις συνολικές πωλήσεις κινητών να ανέρχονται σχεδόν σε 1,9 δις μονάδες παγκοσμίως. Το 2019, οι πωλήσεις smartphones αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται, με ρυθμό της τάξης του 5% σε ετήσια βάση.

Συνολικά, η Gartner εκτιμά ότι η διάρκεια ζωής των κινητών τηλεφώνων θα αυξηθεί την περίοδο 2017-2020, ενώ προβλέπουν ότι θα αρχίσει να μειώνεται από το 2020 και μετά.

“Μέχρι το 2020, οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence-AI) στα smartphones θα προσφέρουν ένα ευφυέστερο ψηφιακό πρόσωπο στη συσκευή. Η μηχανική μάθηση, η βιομετρία και η συμπεριφορά των χρηστών θα βελτιώσουν την ευκολία χρήσης, τις υπηρεσίες και τις πιστοποιήσεις χωρίς τριβή. Αυτό θα επιτρέψει στα smartphones να γίνουν πιο αξιόπιστα από άλλα διαπιστευτήρια, όπως πιστωτικές κάρτες, τα διαβατήρια, οι ταυτότητες ή τα κλειδιά, αυξάνοντας και τη δημοτικότητά τους”, παρατηρούν οι αναλυτές.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ