2018-04-17 23:30:33
Φωτογραφία για Η άγνωστη ιστορία του Έλληνα «τζίνιους» που συνελήφθη από διμοιρίτη των ΜΑΤ
Ένα διπλό σφύριγμα σεξιστικού τύπου προς τη φίλη του από άνδρα των ΜΑΤ έγινε αιτία για να μπει σε μεγάλη περιπέτεια νεαρός «τζίνιους», ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει στην εθνική ομάδα χάκερ

που αντιμετωπίζει σε ζωντανό χρόνο σενάρια κυβερνοεπιθέσεων.

Ο «λευκός» χάκερ (white hat), ο οποίος έχει απασχολήσει θετικά με τις επιδόσεις του τα ΜΜΕ και έχει συνεργαστεί με την ΕΛ.ΑΣ. σε σοβαρές υποθέσεις ηλεκτρονικών επιθέσεων, συνελήφθη πριν δύο εβδομάδες στα Εξάρχεια για αντίσταση, απείθεια, απειλή και εξύβριση. Την περασμένη Πέμπτη το δικαστήριο εξάντλησε την αυστηρότητά του και τον καταδίκασε σε πρώτο βαθμό σε 18 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Ποια ήταν η αιτία για να απειλείται σήμερα να χάσει το λευκό ποινικό μητρώο του; Το προεδρείο άκουσε όλους τους μάρτυρες. Ο κατηγορούμενος περιέγραψε: «Τα ξημερώματα της 30ης Μαρτίου βρισκόμουν μαζί με τη φίλη μου στη συμβολή των οδών Βαλτετσίου και Ασκληπιού στα Εξάρχεια
. Εκεί άκουσα διπλό σφύριγμα σεξιστικού τύπου προς τη φίλη μου. Γύρισα στους άνδρες των ΜΑΤ και τους είπα: ‘Τι είναι αυτά; Δεν ντρέπεστε;’. Μετά συνεχίσαμε να περπατάμε όταν ξαφνικά μας σταμάτησαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Μας πήγαν ένα δρόμο πιο κάτω και εκεί μας περικύκλωσε μία διμοιρία σαν να ήμασταν εγκληματίες. Χτυπούσαν κάτω τις ασπίδες τους για να φοβηθούμε. ‘Δε θα μιλάς, δεν θα κουνιέσαι’, μου είπε ο επικεφαλής. Δείξαμε τις ταυτότητες μας αλλά παρ’ όλα αυτά μας προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ. Θέλαμε να μάθουμε το λόγο της προσαγωγής μας και το όνομα του επικεφαλής για να προσφύγουμε εναντίον του. Στη ΓΑΔΑ κάναμε αίτημα για να μάθουμε τα στοιχεία του αλλά μας εξήγησαν ότι είναι δύσκολο να μας γνωστοποιηθούν. Όταν μας άφησαν ελεύθερους, λίγο πριν τις 4.00 το πρωί, πήγαμε ξανά με τη φίλη μου στα Εξάρχεια για να ζητήσουμε το όνομα του επικεφαλής. Μόλις με είδε ένας από τη διμοιρία με έσπρωξε. Μετά βγήκε έξω ο επικεφαλής και μου είπε ‘πάλι εσύ εδώ;’. Όταν κατάλαβα ότι θα με συλλάβουν σήκωσα τα χέρια για να μου βάλουν χειροπέδες».

Η φίλη του κατηγορουμένου επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του, προσθέτοντας ότι η ίδια έπαθε κρίση άσθματος, επειδή αγχώθηκε όταν άνδρες των ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν τις ασπίδες κάτω και να της λένε να μη μιλάει και να μη βήχει.

Παρών στο δικαστήριο ήταν και ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ, ο οποίος κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση και έβρισε τους αστυνομικούς λέγοντας «χαζοί, ηλίθιοι, γ…». Πρόσθεσε, επίσης, ότι τους απείλησε αναφέροντας «θα δείτε τι θα πάθετε αύριο» και ότι φοβήθηκε, καθώς το κλίμα στη διμοιρία του είναι ούτως ή άλλως φορτισμένο λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν λάβει χώρα εκεί.

Στο άκουσμα της πρότασης του Εισαγγελέα (που έγινε τελικά δεκτή) για καταδίκη, ο δικηγόρος του νεαρού «τζίνιους» απευθύνθηκε προς την έδρα λέγοντας: «Ένας μικροκαμωμένος νεαρός, βάρους 60 κιλών, στάθηκε μπροστά σε μία ολόκληρη διμοιρία για να βρει το δίκιο του. Θέλουμε μία κοινωνία στην οποία κανείς δεν μπορεί να στέκεται απέναντι στην εξουσία; Αν ναι καταδικάστε τον».

Πηγή: Έθνος

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ