2018-04-18 10:39:43
Φωτογραφία για Δημιουργία παιδικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη - του Γιώργου Μπαντέ
Για τον κάθε συνάδελφο, που προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, παρά τις αλλεπάλληλες περικοπές που έχει υποστεί, ο σεβασμός στο κάθε ευρώ που εισφέρει στην

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης είναι αυτονόητη υποχρέωση οποιασδήποτε διοίκησης προκύψει μετά το πέρας των εκλογών του Απριλίου. Η διαχείριση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των χρημάτων αυτών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της νέας διοίκησης με στόχο την επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν το αστυνομικό προσωπικό της πόλης. Για τον λόγο αυτό είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε σημαντικέςαλλαγές,  ως η μοναδική παράταξη που αφουγκράζεται τα καθημερινά προβλήματα των συναδέλφων μας και λειτουργεί με αποκλειστικό σκοπό το όφελος τους.

Παρατηρώντας, λοιπόν, τον οικονομικό απολογισμό που μας διανεμήθηκε κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης διαπιστώνω πως ένα αρκετά σεβαστό ποσό δαπανάται για την ενοικίαση των γραφείων της Ενώσεως
. Αναλογιζόμενος λοιπόν την μεγάλη πτώση στην αγορά των ακινήτων, η μετεγκατάσταση των γραφείων της Ένωσης σε οικονομικότερες έως ανέξοδες λύσεις μοιάζει επιβεβλημένη, ίσως και αναπόφευκτη. Η μεταφορά των γραφείων, είτε με την παραχώρηση χώρου στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, είτε η συνεργασία με κάποιον από τους Δήμους της πόλης για την μακροχρόνια μίσθωση χώρου εκτός του κέντρου της, θα επιφέρει μεγάλη μείωση στην δαπάνη αυτή και ταυτόχρονα την εξοικονόμηση χρημάτων για την δημιουργία ενός μεγαλόπνοου σχεδίου, την δημιουργία ενός Παιδικού Σταθμού για τα παιδιά των συναδέλφων. Πρόταση την οποία έχω καταθέσει και στο παρελθόν στην νυν διοίκηση της Ένωσης, πλην όμως προσκολλούσε στο θέμα της ανεύρεσης χώρου εντός του Αστυνομικού Μεγάρου για την δημιουργία του.

Τυγχάνω πτυχιούχος του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών πιστεύω πως ο στόχος αυτός είναι εφικτός και υλοποιήσιμος, αλλά και θα βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητα των συναδέλφων μας που έχουν ανήλικα παιδιά.Κατάλληλες αλλαγές στις δαπάνες και σε συνάρτηση με οικονομικές λύσεις για ενοικίαση στην αγορά ακινήτων μπορούν να επιφέρουν την ανεύρεση χώρου και την δημιουργία ενός παιδικού σταθμού. Ανάλογοι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν εδώ και καιρό με μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα και Ηράκλειο και η στελέχωση τους γίνεται και από πτυχιούχους αστυνομικούς βρεφονηπιοκόμους και νηπιαγωγούς. Ήρθε η στιγμή η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης να προβεί σε αυτό το μεγάλο βήμα και να προσφέρει στον συνάδελφο μια ουσιαστική λύση σε ένα καθημερινό οικογενειακό του πρόβλημα.

Επιπλέον πρέπει να θεωρείται βέβαιη από πλευράς της Παράταξής μας, η συνεργασία της Ένωσης με παιδικές κατασκηνώσεις της Χαλκιδικής μεπρονομιακές τιμές για τα παιδιά των συναδέλφων, ωστόσο δεν σκοπεύουμε να μείνουμε μόνο εκεί.Ενδεχόμενη η συνεισφορά της Ένωσης έως ένα ποσοστό στις τιμές αυτές είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Στόχος της παράταξης μας, πέρα από τα καθημερινά υπηρεσιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνάδελφος και στα οποία τον στηρίζουμε έμπρακτα, είναι η επιστροφή των χρημάτων που εισφέρει στην Ένωση με την μορφή παροχών που έχει πραγματικά ανάγκη. Ας μην γελιόμαστε, η πλειονότητα των συναδέλφων έχει το παράπονο ότι πληρώνει  εισφορές στην Ένωση, ωστόσο δεν βλέπει τα λεφτά του να πιάνουν τόπο, γι’ αυτό λοιπόν είμαστε εδώ για να αλλάξουμε την αντίληψη αυτή.

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών Θεσσαλονίκης είναι μια παράταξη με ανθρώπους που πιστεύουμε στις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις και, κυρίως, είμαστε έτοιμοι να τις υλοποιήσουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι βούληση και όρεξη για προσφορά προς το κοινό συμφέρον των συναδέλφων και σε αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε περικοπές.

ΜΠΑΝΤΕΣ Γεώργιος

Υποψήφιος Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ

Μέλος ΕΚΑ Θεσσαλονίκης

ekathess.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ