2018-04-18 14:50:43
Φωτογραφία για Οι 5 κορυφαίοι Έλληνες αριστεροπόδαροι που έχουν δει τα μάτια μας
Το αριστερό ημισφαίριο του ανθρώπου είναι πιθανώς το πιο παινεμένο. Έχουν γραφτεί και ειπωθεί τόσα πολλά για τους ανθρώπους που λειτουργούν καλύτερα με την αριστερή πλευρά Οι αριστερόχειρες λέγεται ότι είναι πιο ευφυείς. Κάτι που είναι εύκολο να το αποδείξεις είναι πως οι αριστερόχειρες έχουν μεγαλύτερη ροπή προς την καλλιτεχνική έκφραση. Οι δεξιοί είναι πιο πραγματιστές, οι αριστεροί πιο οραματιστές και αιθεροβάμονες. Κι αυτή η γενίκευση ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Οι αριστεροπόδαροι ποδοσφαιριστές μας έχουν χαρίσει μερικές από τις πιο μαγικές στιγμές της απλότητας του αθλήματος. Με εξαίρεση τον Ρεδόνδο και μερικούς άλλους, οι αριστεροπόδαροι δεν είναι αυτοί που σε ζαλίζουν με τρίπλες.

Προτιμούν να τριπλάρουν απλά. Ξέρουν ότι με τον τρόπο που θα ανοίξουν τη μπάλα και θα την πετάξουν μπροστά, δύσκολα κάποιος θα τους σταματήσει. Άλλοι πάλι δεν είχαν ανάγκη από τρίπλες. Τους αρκούσε η ακρίβεια στη μπαλιά και το σουτ. Ήξερες ότι άπαξ και πάει η μπάλα στο αριστερό τους δεν πρόκειται να μην φας ευκαιρία ή γκολ. Αν ήσουν επιθετικός της προκοπής και ήξερες να τελειώνεις, τότε χρειαζόσουν μόνο αυτούς.


Βασίλης Χατζηπαναγής

Αριστεροπόδαροι ποδοσφαιριστές χωρίς τον Βάσια δεν θα υπήρχαν. Το λέμε καθ΄υπερβολή, αλλά ξέρετε κανέναν που να μην τον σκέφτεται πρώτο απ΄όλους; Ακόμα κι εγώ που είμαι 26 ετών και δεν τον είδα καθόλου μπορώ να καταλάβω από ένα μόνο βίντεο τι σήμαινε ο Βάσια για το ποδόσφαιρο. Η περίφημη κίνηση-ασανσέρ είναι το αντίστοιχο διπλό σπάσιμο μέσης στον αέρα που έκανε ο Γκάλης.

Βασίλης Τσάρτας

Μπορεί η ατάκα του για το ποτήρι με το νερό να έχει ακουστεί εν είδει σαρκασμού πολλές φορές, μπορεί οι δημόσιες τοποθετήσεις του να είναι τουλάχιστον συντηρητικές, αλλά το αριστερό του πόδι ήταν από τα πιο γλυκά και φαρμακερά συνάμα. Μην ξεχνάμε ότι 2 από τα γκολ της Πορτογαλίας ήρθαν από δικές του μπαλιές. Καλύτερα γι΄αυτόν μπορεί να μιλήσει ο Ντέμης Νικολαΐδης που δέχτηκε άπειρες σέντρες του.

Κώστας Φραντζέσκος

Μόνο και μόνο ότι είναι 11ος πανευρωπαϊκά στη λίστα με τους παίχτες που έχουν σκοράρει τα περισσότερα φάουλ στην καριέρα τους αρκεί. Όπου κι αν έπαιξε είχε καπαρωμένη τη θέση στις εκτελέσεις. Και κανείς δεν χρειαζόταν να το πει ή κανείς δεν σκεφτόταν να του πάρει φάουλ. Ειδικά σε ματς που έφταναν προς το τέλος και η ομάδα του δυσκολευόταν να φτιάξει φάση, όλοι προσεύχονταν να σκάσει κανένα φάουλ σε καλό σημείο.

Πάρις Γεωργακόπουλος

Αριστεροπόδαροι σαν τον Πάρη δύσκολα βγαίνουν πλέον στην Ελλάδα. Γενικά τέτοιοι ποδοσφαιριστές δεν βγαίνουν. Παρά το ότι τα παράτησε μόλις στα 28 του χρόνια, όλοι θυμούνται ότι ήταν το καλύτερο 10αρι που πέρασε από τον ΠΑΟ στην μετά Δομάζου εποχή. Τα είπαμε αναλυτικά κι εδώ.

Γρηγόρης Γεωργάτος

Από τις πιο υποτιμημένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Διέπρεψε στην Ίντερ σε μια εποχή που οι Έλληνες δεν ήταν σε μεγάλη εκτίμηση στο εξωτερικό. Και μάλιστα έπαιξε μπάλα σε μια ομάδα που τότε ήταν τρίτη δύναμη στην Ιταλία. Προσωπικά θυμάμαι πόσο μεγάλο impact είχε στην ΑΕΚ το 2004, με την οποία αν θυμάμαι είχε σκοράρει 5-6 γκολ στις πρώτες 7 αγωνιστικές.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ