2018-04-18 16:21:54
Φωτογραφία για Πυροτεχνουργοί και ανιχνευτές σκύλους ζητούν οι Λιμενικοί της Κρήτης
Πυροτεχνουργούς και σκύλο-ανιχνευτή εκρηκτικών ζητούν οι Λιμενικοί Ανατολικής Κρήτης:      Με αφορμή το πρόσφατο συμβάν σχετικά με την απειλή βομβιστικής επίθεσης, στο πλοίο της

Ναυτιλιακής εταιρείας «ΑΝΕΚ LINES», «ΚΡΗΤΗ II» την 17-04-2018 στο Λιμένα του Ηρακλείου που είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση της υπηρεσίας μας, θέλουμε να επανέλθουμε για ακόμη μία φορά στο θέμα, μετά την από 22-03-2018 ανακοίνωσή μας, όσον αφορά την Ενίσχυση του Κ.Λ. Ηρακλείου/Κ.Ε.Α. με στελέχη Ο.Ε.Ε.Μ. καθώς και αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών και να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας αφού το Λιμενικό σώμα σε όλη τη νήσο της Κρήτης δεν διαθέτει κατάλληλα εκπαιδευμένα στελέχη (πυροτεχνουργούς) ούτε και σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών υλών εδώ και 10 χρόνια!!!

     Κι όλα αυτά συμβαίνουν παρόλο που σε συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει ο ίδιος την πλήρωση του συγκεκριμένου κενού.


    Να επισημάνουμε ότι στη συνάντηση αυτή, παρόντες ήταν: ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηγουμενίδης Νικόλαος, καθώς επίσης και εκπρόσωπος του κ. Βαρδάκη Σωκράτη βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.

   Επίσης θέλουμε να αναφέρουμε ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήσαμε στο αρχηγείο Λιμενικού Σώματος με ανώτατο αξιωματικό μας καθησύχασε λέγοντας ότι το θέμα είναι σοβαρό και βρίσκετε σε εξέλιξη η επίλυσή του!!!

   Ως θεσμικός φορέας  κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ως έχουμε υποχρέωση. Οφείλουμε για ακόμα μια φορά να αναδείξουμε αυτό το πολύ σημαντικό πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και δέκα χρόνια ένα νησί στο οποίο διακινούνται εκατομμύρια ανθρώπων!

Για το  Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                          ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ