2018-04-18 16:52:55
Φωτογραφία για Έχεις κι εσύ μαύρα στίγματα; Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να τα αφαιρέσεις
Τα μαύρα στίγματα είναι ο εφιάλτης της ύπαρξής μας, αλλά τι γίνεται με εκείνα που είναι παγιδευμένα και δεν μπορούν να βγουν στην επιφάνεια; Η επιθυμία σας να τα ξεφορτωθείτε, μεγαλώνει κάθε φορά που κοιτάζεστε στον καθρέφτη. Η αφαίρεση είναι η μόνη λογική επιλογή, αλλά υπάρχει συγκεκριμένη τεχνική ώστε να μην καταλήξετε με κόκκινα σημάδια.

Η αισθητικός Ildi Pekar, η οποία συνεργάζεται με το μοντέλο Miranda Kerr, μοιράζεται τις γνώσεις της σχετικά με την τεχνική αφαίρεσης ενός μαύρου στίγματος: «Τα μαύρα στίγματα είναι έτοιμα να αφαιρεθούν από τη στιγμή που εμφανίζονται στο δέρμα μας. Δημιουργούνται από το σμήγμα που έχει κολλήσει στους πόρους και όταν εκτίθεται στο οξυγόνο, αρχίζει να οξειδώνεται και να γίνεται μαύρο», εξηγεί. «Δεν θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε εργαλεία εάν τα αφαιρέσετε μόνες σας γιατί όταν εφαρμόζετε εσφαλμένη πίεση, είναι πιο δύσκολο να κρίνετε τι συμβαίνει». Kαλύτερα να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας (όχι τα νύχια σας) καθώς μπορείτε να ελέγξετε την πίεση που πρέπει να ασκήσετε στην περιοχή. Αν φοβάστε ότι τα νύχια σας μπορεί να φθείρουν το δέρμα σας, σκεφτείτε να τα τυλίξετε σε χαρτί υγείας ως προστατευτικό στρώμα.


Ξεκινήστε με τον καθαρισμό και την απολέπιση του προσώπου σας και στη συνέχεια, καθίστε πάνω από τον ατμό για να βοηθήσετε τα μαύρα στίγματα να μαλακώσουν. Με καθαρά δάχτυλα, ασκήστε πίεση και στις δύο πλευρές του μαύρου στίγματος μέχρι να δείτε το σμήγμα να αρχίζει να βγαίνει από μόνο του. Κρατήστε τα δάχτυλά σας αρκετά μακριά το ένα από το άλλο, έτσι ώστε να αφαιρεθούν αποτελεσματικά όλα τα υπολείμματα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Προσέξτε ιδιαίτερα γύρω από τη μύτη, καθώς είναι μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές στο πρόσωπο.

«Μόλις ο τόνος του δέρματος στην περιοχή της εξαγωγής είναι ομοιόμορφος, θα ξέρετε ότι δεν υπάρχει σμήγμα στον πόρο και ότι είναι πλέον καθαρό», προσθέτει η Ildi Pekar. Τελειώστε με ένα τόνερ προσώπου για να καθαρίσετε το δέρμα και να βοηθήσετε τον πόρο να κλείσει.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ