2018-04-18 20:38:06
Φωτογραφία για ΥΠΕΡ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Η ΜΕΡΚΕΛ
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στηρίζει την ιδέα ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, με την προϋπόθεση ότι οι εθνικές κυβερνήσεις να έχουν επαρκή εποπτεία, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

H Μέρκελ ανέφερε στους βουλευτές του κόμματος της την Τρίτη πως είναι υπέρ της ιδέας ενός ΕΝΤ, εφόσον τα κράτη μέλη μπορούν να ελέγχουν το σώμα, σημείωσαν πηγές που συμμετείχαν στην συνάντηση. «Δεν είναι ότι η μια πλευρά πατάει το φρένο και η άλλη πιέζει προς τα μπρος» επισήμανε ένας από τους συμμετέχοντες. «Θέλουμε να βρούμε ένα καλό μεταρρυθμιστικό μονοπάτι» διευκρίνισε ο ίδιος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Άγκελα Μέρκελ υποστήριξε στη συνάντηση πως ένα ΕΝΤ θα πρέπει να ενσωματωθεί στο ευρωπαϊκό δίκαιο μέσω μιας αλλαγής της συνθήκης της Ε.Ε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ την Πέμπτη στο Βερολίνο, ασκεί πιέσεις για ριζικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη. Το σχέδιο του περιλαμβάνει την μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε ένα σώμα αντίστοιχο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ