2018-04-19 07:10:29
Φωτογραφία για Χαρακόπουλος: Με όρους διαφάνειας το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
«Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, είναι μια έμπρακτη αναγνώριση του βαθμού επικινδυνότητας και των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας εργαζόμενων, όπως οι υπάλληλοι της

εξωτερικής φρουράς των καταστημάτων κράτησης. Η όποια συζήτηση για την επανεξέταση των δικαιούχων του επιδόματος θα πρέπει να γίνει θεσμικά και με όρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας με βάση επιστημονικά δεδομένα. Αλλιώς, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Ένωσης, σημείωσαν ότι το επάγγελμά τους ήδη χαρακτηρίζεται από την κείμενη νομοθεσία ως επικίνδυνο και κατέθεσαν υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ)
. Σε αυτό αναφέρονται οι ειδικές διατάξεις που διέπουν την Υπηρεσία τους και τους εργαζόμενους στα Καταστήματα Κράτησης, καθώς και επισημάνσεις σχετικά με το ειδικό καθεστώς που ισχύει για τις υπηρεσίες  των Καταστημάτων Κράτησης στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμπερασματικά, τόνισαν ότι διεκδικούν τη συνέχιση καταβολής του υφιστάμενου επιδόματος και εξέφρασαν την ανησυχία τους για ενδεχόμενη μείωση του ύψους του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας, αναφέροντας τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στις απολαβές τους και τον αντίκτυπο στις ήδη υπάρχουσες δυσκολίες και ειδικές συνθήκες που βιώνουν καθημερινά στη δουλειά τους.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους της Ένωσης ήταν ο πρόεδρος κ. Χρήστος Τρίγκας και ο γραμματέας και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Βάλαρης.

  
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ