2018-04-19 07:25:18
Φωτογραφία για Υπερσυγκέντρωση τουρκικών ναυτικών και στρατιωτικών δυνάμεων απέναντι από τη Χίο
Σε ένα ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο κλίμα μετά το μπαράζ προκλήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο, η Τουρκία προετοιμάζεται για την πραγματοποίηση της  μεγάλης αποβατικής άσκησης EFES 2018 η οποία ουσιαστικά ισοδυναμεί με επίδειξη δύναμης, απέναντι απο τα ελληνικά νησιωτικά παράλια

Τις τελευταίες ώρες ισχυρές τουρκικές δυνάμεις συγκεντρώνονται παράλια και κοντά στα Ίμια, και παραμένουν αγκυροβολημένα στο λιμάνι της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ), ενώ δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής κάποια οργανωμένη κίνησή τους προς το Αιγαίο.

Όπως έχει καταγραφεί και από τον φακό του παρατηρητή Aegean Hawk, τα τελευταία 24ωρα από το στενό της Χίου έχουν περάσει περισσότερα από δέκα αρματαγωγά, μεταξύ αυτών ένα της νεότευκτης κλάσης «Bayraktar», αποβατικά σκάφη διαφόρων κλάσεων, 3 ακτοφυλακιδες SG ,1 περιπολικό AY, 1 ρυμουλκό και 1 φραγματοθέτιδα.

Σε ένα από τα στιγμιότυπα διακρίνεται και η παρουσία στην περιοχή από την οποία κάνουν διέλευση τα τουρκικά πλοία του Περιπολικού "Κελευστής Στάμου" του Πολεμικού Ναυτικού.


H Άγκυρα έχει δεσμεύσει ολόκληρη σχεδόν τη χερσόνησο του Τσεσμέ στο χρονικό διάστημα από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 10 Μαΐου για την πραγματοποίηση της άσκησης, η οποία αν και προγραμματισμένη εντούτοις σε αυτό το εκρηκτικό περιβάλλον αποκτά σίγουρα άλλες διαστάσεις. 

Η προαναγγελία της άσκησης EFES έγινε με τις ΝΟΤΑΜ B0973/18, B0977/18, B0978/18 και B0979/18 ενώ άλλες μικρότερης κλίμακας ασκήσεις θα λάβουν χώρα, πάνω κάτω το ίδιο χρονικό διάστημα σύμφωνα με αντίστοιχες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία.

Το ίδιο χρονικό διάστημα η Τουρκία αναφέρει πως κοντά στην περιοχή αυτή θα πραγματοποιεί το ίδιο χρονικό διάστημα πτήσεις και ιπτάμενο ραντάρ.

ΠΗΓΗ: http://www.pronews.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάπρικα: Γλυκιά φωτιά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πάπρικα: Γλυκιά φωτιά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ