2018-04-19 07:51:09
Φωτογραφία για Ισχυρή η υποψηφιότητα του ΤΟΜΑ Lynx της Rheinmetall στο διαγωνισμό της Τσεχίας
Εντός του καλοκαιριού του 2018 εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί ο νικητής του διαγωνισμού του Στρατού της Τσεχίας για την επιλογή του νέου ΤΟΜΑ για την αντικατάσταση των παλαιών ΤΟΜΑ BVP-2 το οποίο αποτελεί την Τσέχικη έκδοση του σοβιετικού BMP-2.

Το Τσέχικο πρόγραμμα περιλαμβάνει την αγορά 210 ΤΟΜΑ συνολικού κόστους 1,977 δις ευρώ (δηλ. 9,4 εκατ. ευρώ ανά όχημα, προφανώς συμπεριλαμβανομένων και των αναγκών υποστήριξης αυτών).

Μεταξύ των υποψηφίων είναι και το όχημα Lynx της γερμανικής εταιρείας Rheinmetall το οποίο ολοκλήρωσε τις δοκιμές για τον διαγωνισμό του Τσεχικού σταθμού τον περασμένο Νοέμβριο.

Το γερμανικό ΤΟΜΑ προσφέρεται από την εταιρεία σε δύο εκδόσεις την Lynx KF31 και την Lynx KF41 με την πρώτη έκδοση να έχει συνολικό βάρος 38 τόνους και την δεύτερη 41 τόνους λόγω των διαφορετικών επιπέδων θωράκισης που έχουν ενσωματωθεί στο όχημα.

Επί του οχήματος η Rheinmetall έχει τοποθετήσει τον πυργίσκο Lance ο οποίος είναι εξοπλισμένος με πακέτο αισθητήρων εντοπισμού και σκόπευσης ημέρας/νύκτας και πυροβόλο των 35 χλστ το οποίο μπορεί να καταστρέψει με ακρίβεια στόχους σε απόσταση 3 χλμ.

Επιπλέον το όχημα μπορεί να εξοπλιστεί με αντιαρματικούς πυραύλους τύπου EuroSPIKE που αυξάνουν την επιβιωσιμότητα του οχήματος στο σύγχρονο πεδίο της μάχης. Όπως έχει σημειώσει η εταιρεία Rheinmetall η πρόταση της είναι κατάλληλα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του Στρατού της Τσεχίας με την συμμετοχή της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας ώστε να αυξηθεί το ποσοστό της προστιθέμενης βιομηχανικής αξίας.

Η γερμανική εταιρεία συνεργάζεται ήδη με τέσσερις τσέχικες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αυτοκίνησης καλωδιώσεων πυρομαχικών και ηλεκτρικών υποσυστημάτων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ